ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Κόρινθο για παράνομους μετανάστες

Με άκρα μυστικότητα από νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο Κορίνθου. Αυτήν την ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και πολίτες προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία του στρατοπέδου Κορίνθου σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών

Έντονες οι αντιδράσεις των πολιτών της Κορίνθου για την μεταφορά 400 περίπου λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου που βρίσκονται απέναντι στις διμοιρίες των ματ που παραταχθεί στο σημείο .

Με άκρα μυστικότητα από νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο Κορίνθου. Αυτήν την ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και πολίτες προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία του στρατοπέδου Κορίνθου σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών .

Αυτήν την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες στο κέντρο της Κορίνθου και τους μεταφέρουν στο στρατόπεδο Κορίνθου , μία επιχείρηση γνωστή και ως "Ξένιος Δίας"Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Αττική. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 638 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Από αυτούς, συνελήφθησαν 16 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας. Επίσης, διενεργήθηκαν 16 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 10.076 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 1.886. Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και Ελληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. Διενεργήθηκαν επίσης 121 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Επιπλέον ελέγχθηκαν 31 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 67 άτομα για παραβάσεις περί ηθών. Για 30 από αυτά, κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Επίσης, προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 195 εκδιδόμενες γυναίκες. Από αυτές, 10 βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η περίφραξη της Σχολής Αστυνομίας στην Ξάνθη και πλέον οι περίπου 300 μετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» θα μπορούν να προαυλίζονται κανονικά.
Μεγάλα συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν γύρω από τους κοιτώνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα γίνει η ορκωμοσία των απόφοιτων της Σχολής -το ίδιο και στην Κομοτηνή- στις 27 Αυγούστου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

με πληροφορίες απο http://www.ethnos.gr και http://korinthostv.blogspot.gr

ΚΟΡΥΦΗ