ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο

Ο δήμαρχος Κορίνθου κατήγγειλε εκ νέου με δηλώσεις του την απόφαση της Πολιτείας να γίνει το στρατόπεδο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κορίνθου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το στρατόπεδο Καλογερόγιαννη στην Κόρινθο, όπου μεταφέρθηκαν από χθες περίπου 300 παράνομοι μετανάστες.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Πνευματικός, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι από το νομό, βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και το δημοτικό συμβούλιο, ενώ οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια όταν έφτασε στο στρατόπεδο για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν μέσα κι έξω από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου, ενώ αστυνομική δύναμη υπάρχει και στις άλλες πύλες.

Ο δήμαρχος Κορίνθου κατήγγειλε εκ νέου με δηλώσεις του την απόφαση της Πολιτείας να γίνει το στρατόπεδο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κορίνθου.

Κόντρα και στη Βουλή

Το θέμα της Κορίνθου ήρθε και στη Βουλή, όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε την εμπλοκή -όπως είπε- του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στα χθεσινά επεισόδια.

«Έχω φρίξει...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι».

Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης [Βλέπε άρθρο] : «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές (της Κορίνθου) θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες». «Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν», διεμήνυσε ο κ. Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΥΦΗ