ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Ενα πάρκο… θανάτου βρίσκεται στο Συνοικισμό Κορίνθου

Μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο για χρόνια, ωστόσο ελάχιστες φορές (ίσως και ποτέ) κανείς ασχολήθηκε για να αναδείξει ένα πάρκο “φονιά” στο Συνοικισμό Κορίνθου, όπου καθημερινά παίζουν μικρά παιδιά σε κούνιες και τσουλήθρες.

Είναι βέβαιο ότι από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στην εν λόγω παιδική χαρά, μιας και παρατηρώντας τη κάποιος, θα καταλάβει ότι στο σημείο αυτό το μοιραίο αργά ή γρήγορα θα συμβεί.

Στη Λεωφόρο Αθηνών, λοιπόν, εκεί όπου όλα τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα, μόλις τρία μέτρα παράλληλα βρίσκεται μια παιδική χαρά, η οποία γεμίζει με μικρά παιδάκια σχεδόν σε καθημερινή βάση, κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού.

Εμείς βρεθήκαμε στο σημείο, μιλήσαμε με ανθρώπους της γειτονιάς οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είναι αρκετές φορές που οδηγοί οχημάτων έχασαν τον έλεγχο και μπήκαν εντός του εν λόγω πάρκου, οπότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για θαύμα, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν χαθεί ζωές.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, με τα προστατευτικά της παιδικής χαράς να μην ξεπερνούν το μισό μέτρο και να είναι κατασκευασμένα από ξύλο, κάτι που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντέξουν τις το βάρος οποιουδήποτε οχήματος.

Είναι, δίχως καμία αμφιβολία, ένα πάρκο… θανάτου και ο τίτλος του ρεπορτάζ αυτού αντικατοπτρίζει πλήρως την αναγκαιότητα για άμεση επέμβαση της δημοτικής αρχής στο σημείο. Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν, αλλά ακόμα και τώρα ήρθε η ώρα αυτή η παιδική χαρά να φύγει από το σημείο.

Ας μην ρισκάρετε κύριοι ακόμα ένα καλοκαίρι, γιατί σε περίπτωση ατυχήματος τα λόγια θα περισσεύουν….

Αντώνης Σουκαράς
https://klife.gr/

ΚΟΡΥΦΗ