ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

«Εμπάργκο» της Ν.Δ. στο Νίκα;

Σε «Πάνος κερνάει, Πέτρος πίνει» εξελίχθηκε η φιέστα του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην κοπή της πίτας των .. πολιτικών παραγόντων της Κορινθίας. Με πολλά ερωτηματικά η απουσία του κ. Νίκα (Ν.Δ.) και του κ. Μπουντρούκα (ΚΙΝΑΛ).

Οι πρόσφατες διαγραφές στελεχών της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο ήταν μία από τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας αν και από ότι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί αυτών που έχουν αποφασίσει να μείνουν με τον Πέτρο Τατούλη.

Φαίνεται επίσης ότι αρκετά περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. έχουν αποφασίσει (κάπως διακριτικά είναι η αλήθεια) να κινηθούν υπέρ του νυν Περιφερειάρχη και το κάνουν αυτό με ποικίλους τρόπους χωρίς τον κίνδυνο διαγραφής.

Το περασμένο Σάββατο διαπιστώσαμε ακόμη έναν.

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, το Επιμελητήριο Κορινθίας έκοψε την πίτα του στο «Korinthian Palace».

Για να πούμε την αλήθεια ήσαν περισσότεροι οι πολιτικοί παράγοντες, οι υποψήφιοι ή νυν Δήμαρχοι, οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες.

Όποιος δει τις φωτογραφίες θα καταλάβει αν η πίτα αφορούσε εμπόρους και επιχειρηματίες ή πολιτικούς παράγοντες.

Όλοι, λοιπόν, οι υποψήφιοι ήσαν εκεί εκτός από δυο.

Έλειπαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη της Ν.Δ., Παν. Νίκας, όπως και ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ κ. Μπουντρούκας, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το περιβάλλον του κ. Νίκα, πάντως, αναφέρει ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν έλαβε καν πρόσκληση.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε show του Πέτρου Τατούλη που όπως μας ενημερώνει φιλικά προσκείμενη του ιστοσελίδα, ελισσόταν από τραπέζι σε τραπέζι σε χρόνο ρεκόρ αποδεικνύοντας ότι παραμένει fit.

Ήταν μία εκδήλωση «κομμένη  και ραμμένη» στα μέτρα του Πέτρου. Ο δε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παν. Πιτσάκης, σε φωτογραφίες που εμφανίσθηκαν ήταν αγκαλιά με όλη την ομάδα του Περιφερειάρχη.

Το παραπάνω αρχίζει να μας βάζει σε πολλές σκέψεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι στέλεχος της Ν.Δ. και μάλιστα είχε λόγο και στο δίλλημα που έθεσε η Ν.Ο. Κορινθίας «Καλλίρης ή Νανόπουλος».

Ταυτοχρόνως, είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι φίλος του γραμματέα της Ν.Δ., Λ. Αυγενάκη.

Μας προξενεί, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως ο στενός φίλος του γραμματέα του κόμματος καλεί τον κ. Τατούλη, φωτογραφίζεται αγκαλιά με όλη την ομάδα του και ο κ. Νίκας δεν λαμβάνει καν πρόσκληση, ο οποίος είναι και η επιλογή του κόμματος του κ. Πιτσάκη.

  • Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι το Επιμελητήριο στηρίζει τον Πέτρο;
  • Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στηρίζει τον Πέτρο;
  • Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο φίλος του κ. Αυγενάκη στηρίζει τον Πέτρο;
  • Ή τέλος θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο κ. Αυγενάκης στηρίζει τον Πέτρο;  

Από το περιβάλλον πάντως του κ. Νίκα βγαίνει μία μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν έλαβε και αυτός πρόσκληση και ίσως τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι «τρικλοποδιές» στην Κορινθία έχουν «βάθος» και δεν είναι τυχαίες.

ΚΟΡΥΦΗ