ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Υγεία -

Δυτ. Ελλάδα: Σε κίνδυνο ολόκληρες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από τον καταρροϊκό πυρετό

Την ανάγκη στενής παρακολούθησης του φαινομένου και μέτρων επεσήμανε στο thebest.gr η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη.

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τον εντοπισμό του νέου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην Αρκαδία. Η νόσος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Την ανάγκη στενής παρακολούθησης του φαινομένου και μέτρων επεσήμανε στο thebest.gr η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη. 

Χθες η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι ζώνη ελέγχου για τον καταρροϊκό πυρετό έχει πλέον δημιουργηθεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μετά την εμφάνιση νέου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή Καρύταινα του Νομού Αρκαδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ζώνη ελέγχου για το νόσημα περιλαμβάνει ταΔημοτικά Διαμερίσματα Ανδρίτσαινας, Λινίσταινας, Ροβίων, Ματεσίου, Πετραλώνων, Θεισόας, Δραγωγίου, Κουφόπουλου, Περιβολίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως.

Επιπρόσθετα, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει οριστεί ολόκληρη πλέον, ως ζώνη επιτήρησης για τον καταρροϊκό πυρετό. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώνονται για τα μέτρα που αφορούν στις ζώνες ελέγχου, προστασίας και επιτήρησης από τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας, μέσω του ελέγχου του νοσήματος. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι υψίστης σημασίας για την διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου.

Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνων κτηνιάτρων για τον Καταρροϊκό Πυρετό:

Π.Ε. Αχαΐας: Ντούκας Βασίλης, τηλ. 2610453983
Π.Ε. Ηλείας: Χριστοδούλου Ξενοφώντας, τηλ. 2621360157, 2621360173
Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας: Μιστυλής Σταμάτης, τηλ. 2631051638

ΚΟΡΥΦΗ