ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Δυο στους… τρεις πάνε για “τελικό” στη Νεμέα

Οι εκλογές στη Νεμέα δεν έχουν πολυαπασχολήσει την Κορινθιακή ενημέρωση στο σύνολό της παρά το γεγονός ότι έχουμε εξελίξεις εκεί αφού ο απερχόμενος Δήμαρχος (όπως συνηθίσαμε να γράφουμε σε αυτές τις εκλογές) Κώστας Καλαντζής θα είναι όντως απερχόμενος καθώς δεν θα συμμετέχει στις εκλογές.

Οι εκλογές στη Νεμέα δεν έχουν πολυαπασχολήσει την Κορινθιακή ενημέρωση στο σύνολό της παρά το γεγονός ότι έχουμε εξελίξεις εκεί αφού ο απερχόμενος Δήμαρχος (όπως συνηθίσαμε να γράφουμε σε αυτές τις εκλογές) Κώστας Καλαντζής θα είναι όντως απερχόμενος καθώς δεν θα συμμετέχει στις εκλογές.

Ο κ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Αυτή η αποχώρηση φαίνεται πως σηματοδότησε εξελίξεις που οδήγησαν σε απορρόφηση προσώπων από άλλο συνδυασμό. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φρούσιος ο οποίος είχε δοκιμάσει την τύχη του το 2010, όταν εξελέγη Δήμαρχος ο κ. Ανδριανάκος δεν κατάφερε την απαιτούμενη ανανέωση που επιζητά η κοινωνία και προχώρησε σε συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με υλικά του παρελθόντος και κυρίως του απερχόμενου δημάρχου κ. Καλαντζή.

Το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του κ. Φρούσιου, εκτός από το ψηφοδέλτιο με παλαιά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης φαίνεται πως είναι η έλλειψη ενός σύγχρονου σχεδίου για την επόμενη μέρα.   

Ο κ. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ

Από την άλλη πλευρά, το ψηφοδέλτιο του κ. Ανδριανάκου εξακολουθεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να μην μπορεί να κερδίσει τους πολίτες που ψηφίζουν με κριτήριο την ανανέωση που έχει ανάγκη η περιοχή.

Άλλωστε  ο κ. Ανδριανάκος θα βρεθεί σε μία πιο δύσκολη μοίρα αφού έχει ήδη διατελέσει Δήμαρχος και ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει από τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του που αποτελούν και πάλι τον πυρήνα του συνδυασμού.

Σε τελική ανάλυση η θητεία του κρίθηκε το 2014.

Η κα ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η κ. Χρυσικοπούλου έχει κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση αλλά η δυναμική του ψηφοδελτίου της δείχνει να συσσωρεύεται περισσότερο προσωποκεντρκά υπέρ της επικεφαλής, παρά των υποψηφίων του συνδυασμού.

Ο κ. ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΙΤΗΣ

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραχοντζίτη, τέλος, νέα πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ηγείται μιας πλήρως ανανεωμένης ομάδας προσωπικοτήτων και σύμφωνα με τα όσα εξαγγέλθηκαν έχει καταρτιστεί ένα καινοτόμο στρατηγικό σχέδιο τετραετίας για το Δήμο Νεμέας ώστε να γίνει η μεγάλη υπέρβαση του εκσυγχρονισμού της περιοχής.

Τα εγκαίνια των προεκλογικών κέντρων των 4 υποψηφίων μας έδωσαν μια εικόνα και μία πρόγευση σχετικά με την κατεύθυνση των πραγμάτων. (Φωτογραφίες) .

Η εκδήλωση από τον κ. Καραχοντζίτη, με την τεράστια προσέλευση πολιτών, φαίνεται να κέρδισε τις εντυπώσεις και να δημιουργεί την βεβαιότητα ότι είναι ο ένας εκ των δυο που θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου.

Το πρόβλημα που θα πρέπει να αναλογιστούν αυτοί που διεκδικούν την έτερη θέση στον “τελικό” της δεύτερης Κυριακής δεν είναι άλλο από αυτό της ανανέωσης προσώπων αλλά και σύγχρονου σχεδίου.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΙΤΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ

ΚΟΡΥΦΗ