ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Περιβάλλον - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ... Ο Πευκιάς είναι υπόθεση όλων μας

O ΠΕΥΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες

Έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στην βελτίωση και την ανάδειξη του Πευκιά μας ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της περιοχής μας. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 765.000 ευρώ, με σκοπό τη συντήρηση του αισθητικού δάσους αλλά και τη συνολική βελτίωση του με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ο Πευκιάς δεν είναι απλά ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας. Είναι ένα σύμβολο υγείας, ευεξίας και άθλησης και το οποίο το έχουν υμνήσει οι ποιητές μας.

Είναι η επαφή μας με τη φύση, είναι μέρος της ιστορίας του τόπου μας, είναι οι αναμνήσεις μας. Έχουμε σκοπό να αναδείξουμε το δάσος μας πλέον και ως πόλο έλξης των επισκεπτών.

Στην προσπάθειά μας αυτή ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια με τίτλο “Visit Pefkias .. Το Πράσινο Ακρογιάλι της πατρίδας” (δανειζόμενοι και τον στίχο του Καρυωτάκη).

Ετοιμάζουμε σειρά εκδηλώσεων και φεστιβάλ και με στοχευμένες ενέργειες οι οποίες αφενός μεν θα σέβονται το χαρακτήρα του δάσους και αφετέρου θα δώσουν μία άλλη διάσταση σε όλη την περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Ευελπιστούμε οι δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και στην κατεύθυνση αυτή σας ζητούμε από σήμερα να μας στείλετε ΙΔΕΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σχετικά με τρόπους ανάδειξης του Πευκιά μας. Θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις και θα υλοποιήσουμε τις καλύτερες και πιο εφικτές.

Βοηθήστε μας να δώσουμε νέα πνοή στην περιοχή και να μεταμορφώσουμε το μέρος που όλοι αγαπούμε σε ένα μέρος που θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και τόνωσης της οικονομίας της περιοχής μας.

VIDEO BY: YALLOU (Youtube)

ΚΟΡΥΦΗ