ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα Ρίχτερ της Πελοποννήσου

«Μπαράζ δονήσεων έγιναν αισθητές, δεν εμπνέουν ανησυχία, είναι διάσπαρτες και ανεξάρτητες μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Χουλιάρας

Ο Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε στη zougla.gr για την έντονη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται το τελευταίο εικοσιτετράωρο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

«Μπαράζ δονήσεων έγιναν αισθητές, δεν εμπνέουν ανησυχία, είναι διάσπαρτες και ανεξάρτητες μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Χουλιάρας.

Δείτε πως κατέγραψαν το σεισμό οι σεισμογράφοι της Αχαϊας

12.52: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λένε οι σεισμολόγοι, θεωρώντας το φαινόμενο φυσιολογικό για την περιοχή. Πιθανότατα θα υπάρξει μετασεισμική ακολουθία, με δονήσεις πολύ χαμηλότερης έντασης και ίσως μη αισθητές.

8.10 Μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ήταν η δονηση που σημειώθηκε στις 06.52 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ. βορειοδυτικά της Κορίνθου, 88 χλμ. δυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

7.34: Η επεξεργασμένη μέτρηση του Γεωδυναμικού της Αθήνας δίνει την ένταση του σεισμού στα 4,9 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος στα 18,5 χιλιόμετρα.

7.24: Η νέα, επεξεργασμένη, μέτρηση του Ευρωπαικού Σεισμολογικού Κέντρου ανεβάζει την ένταση του σεισμού του Κιάτου στα 5,6 Ρίχτερ. Έως αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το Γεωδυναμικό επιμένει, στην προκαταρκτική μέτρηση του, σε δόνηση εντάσεως 4,8 Ρίχτερ.

6.59:Τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια του Κιάτου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έγινε αισθητός στις 6.52 σήμερα το πρωί σε Πάτρα, Αθήνα, όλη την βόρεια Πελοπόννησο και νότια Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με την νέα μέτρηση, πριν λίγο, του Ευρωμεσογειακου Σεισμολογικού Κέντρου η ένταση του σεισμού ήταν 5,2 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος 10 χιλιόμετρα. Το δε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα βόρειοδυτικά της Κορίνθου και 86 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Το Γεωδυναμικό της Αθήνας δίνει την ένταση του σεισμού στα 4,8 Ρίχτερ, όπως πληροφορείται το thebest.gr.

Από τα παράξενα της φύσης: Ένα λεπτό πριν τον σεισμό του Κιάτου, στις 6.51 σήμερα το πρωί, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός εντάσεως 5,6 Ρίχτερ (μέτρηση Γεωδυναμικού) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

Έως ώρας δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του Αιγίου.

http://www.thebest.gr

ΚΟΡΥΦΗ