ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004

Η εκκαθάριση της ΒΕΚΚΑ, οι γεννήσεις και οι θάνατοι στην Κορινθία και ο Θ. Θωμαίδης που κάποιοι θέλουν να τον πεθάνουν

Τα στοιχεία που εμφανίστηκαν στον τοπικό Τύπο σχετικά με τις γεννήσεις και τους θανάτους στο νομό Κορινθίας δείχνουν αρκετά ανησυχητικά καθώς τις χρονιές 2003 και 2004 ο αριθμός των θανάτων ήταν διπλάσιος από αυτόν των γεννήσεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αριθμητικά φαίνεται να υπάρχει στο Δήμο Βόχας και να ακολουθούν οι Δήμοι Τενέας και Σολυγείας. Το ενδιαφέρον, πάντως στοιχείο είναι ότι συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια οι γεννήσεις στο νομό Κορινθίας ήσαν 1514 ενώ οι θάνατοι 3054.

Tο δίκτυο του ΟΣΕ μέχρι το Κιάτο θα καθυστερήσει ένα χρόνο επιπλέον απ' ότι προγραμμάτιζαν στην ΕΡΓΟΣΕ, αφού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Χρήστος Τσίτουρας ευελπιστούσε πως τέλος του 2004 θα έφθαναν οι συρμοί μέχρι και το Κιάτο. Το τραίνο δεν μπορεί ακόμα να έλθει ούτε στην Κόρινθο, κάτι που αναμένεται το καλοκαίρι, ενώ ίσως μέχρι τέλος του 2005 να φθάσει στο Κιάτο.. 

Στην αντεπίθεση πέρασσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Θ. Θωμαίδης μετά την αναζωπύρωση των συζητήσεων στη Ν.Δ. σχετικά με το χρίσμα του κόμματος στο Δήμο Κορινθίων και την φημολογούμενη πρόθεση του Αντινομάρχη κ. Παπαφωτίου να είναι αυτός ο εκλεκτός του κόμματος στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος εν τέλει αφήνει και κάποιες υπόνοιες ότι

"κάποιοι επιθυμούν ο ίδιος να πεθάνει ή να καταδικαστεί για να μην μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι το Δήμο"

και πάλι προφανώς αναφερόμενος στον κ. Παπαφωτίου για τον οποίον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε προσπάθεια προσέγγισης στελεχών τόσο από το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου όσο και από αυτό της μειοψηφίας του κ. Πνευματικού.

Σε οριστική εκκαθάριση οδεύει κατά πάσα πιθανότητα η αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ αφού και οι προσπάθειες του υφυπ. Εργασίας κ. Γιακουμάτου για εξεύρεση πίστωσης από εμπλεκόμενη τράπεζα απέβησαν άκαρπε και έτσι οι 150 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Στην κορυφή του 9ου ομίλου της Δ' Εθνικής επέστρεψε η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου μετά την άνετη επικράτηση της επί του Λεωνιδίου με 3-0 και την παράλληλη απώλεια βαθμών του Αστέρα Τρίπολης.

ΚΟΡΥΦΗ