ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Χασικίδης-Σταυρέλης.. Αγώνας υπομονής για την κληρονομιά του “Αλέκου” στην Κόρινθο

Οι Ν. Σταυρέλης και Χρ. Χασικίδης μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων τους προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να περάσουν μηνύματα και να κερδίσουν πόντους στους ψηφοφόρους και τους παράγοντες .

Το «στόρι» των Δημοτικών εκλογών του 2019 στην Κόρινθο έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται για τα καλά πλέον και τα επικοινωνιακά τρικ των υποψηφίων προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι Ν. Σταυρέλης και Χρ. Χασικίδης μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων τους προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να περάσουν μηνύματα και να κερδίσουν πόντους στους ψηφοφόρους και τους παράγοντες .

Ο Νίκος Σταυρέλης

Ο κ. Σταυρέλης έχει χτίσει ένα σοβαρό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια και την τελευταία τετραετία αρνήθηκε να λάβει το οποιοδήποτε αξίωμα ευθύνης στην παράταξη Πνευματικού, σωστά σκεπτόμενος, αφού μάλλον ήθελε να αποφύγει τη φθορά της τρίτης 4ετίας που όντως είναι μεγάλη.

Έχει καταφέρει να περάσει την εικόνα του αξιόπιστου, του ρεαλιστή και του τεχνοκράτη που φέρνει αποτέλεσμα χωρίς φανφάρες. Φτάνει αυτό; Στην Κόρινθο μάλλον όχι.

Αυτό το σοβαρό προφίλ, προς το παρόν πάντως, δεν φαίνεται να το εξαργυρώνει. Η προσπάθεια που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο για ένα γερό επικοινωνιακό «μπάσιμο» με συνεντεύξεις, παρουσιάσεις για λογότυπα, ομιλίες και βίντεο όχι μόνο δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αλλά μάλλον τον άφηνε και εκτεθειμένο σε πολλά σημεία (θυμηθείτε εδώ).

Μετά την κριτική που είχαμε κάνει στο isthmos ο κ. Σταυρέλης μάλλον έχει μπει στην προσπάθεια «μαζέματος» και αλλαγής των χρωματικών αποχρώσεων της καμπάνιας του, δυστυχώς όμως με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

Οι πολυχρωμίες εξαφανίστηκαν, ο κ. Μουρούτσος επίσης από τις τηλεοπτικές κάμερες και το μαύρο δίνει πλέον τον τόνο στην καμπάνια του. Σε σημείο όμως που κάποιες αναρτήσεις του στο Facebook με τα βιογραφικά των πρώτων υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του να μοιάζουν με ανακοινώσεις κηδειών όπου το μόνο που λείπει είναι ο σταυρός από πάνω τους. Επειδή όμως δεν θέλουμε να φανούμε εμπαθείς θα αφήσουμε προς το παρόν τη καμπάνια του.

Υπάρχουν κάποιες παράμετροι για τις οποίες ευθύνεται ο ίδιος ο κ. Σταυρέλης και όχι ο γραφίστας του.

Κατ’ αρχάς στις περισσότερες (αν όχι σε όλες) τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται είναι κατά βάση αγέλαστος. Ένα μικρό μειδίαμα εμφανίζεται κάπου-κάπου και αυτό μετά από προσπάθεια. Κάνετε μια αναζήτηση στη Google, στο όνομα Νίκος Σταυρέλης, στα αποτελέσματα των φωτογραφιών, και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Στην προσπάθεια να εμφανιστεί σοβαρός καταλήγει να φαίνεται στεγνός, «βαρύς και ασήκωτος».

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ο συνδυασμός δείχνει να έχει «πασοκοποιηθεί» σε τέτοιο βαθμό που θα είναι λίγο δύσκολο να το αλλάξει αυτό στην πορεία. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η ΔΗΣΥ μαζί με το Ποτάμι έλαβαν περίπου 10% στο Δήμο Κορινθίων. Σίγουρα, δεν είναι ένα ποσοστό για να πας στο β’ γύρο.

Τέλος, ένα άλλο σημείο ήταν η αναγγελία κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου στην Κόρινθο. Η περιγραφή είχε χρονοδιάγραμμα και ήταν λεπτομερής. Είναι όμως αυτό που λείπει από την Κόρινθο; Είναι αυτό το Νο. 1 έργο που έχει ανάγκη ο Δήμος; Η Κόρινθος έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και τις συνεργασίες. Έχει περισσότερο ανάγκη να δημιουργήσει επιπλέον εισόδημα για τις επιχειρήσεις και όχι τόσο αθλοπαιδιές. Εκτός αν νομίζει ότι με τον αθλητικό τουρισμό θα το καταφέρει.

Θα ξαναπούμε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης τόσο στην καμπάνια όσο και στις προτεραιότητες του κ. Σταυρέλη. Η σοβαρότητα και ο ρεαλισμός μπορεί να ξεχειλίζουν, όμως η φαντασία και η οικειότητα υστερούν δραματικά.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ

Ο Χρήστος Χασικίδης ανακοίνωσε προσφάτως την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και ταυτόχρονα την υποψηφιότητα του στις εκλογές του 2019.

Ο Χρήστος λογίζεται ως ένα καλό και ήρεμο παιδί, με τάσεις συμβιβασμού στην πραγματικότητα, χωρίς μεγάλες και φασαριόζικες ιδέες.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Τενέα (έγινε Δήμαρχος το 2006 με 71%) αλλά αυτό σίγουρα δεν φτάνει για να γίνει κάποιος Δήμαρχος Κορινθίων.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 το όνομα του είχε προταθεί (ανάμεσα σε άλλα) για το χρίσμα του.. ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο αλλά το σενάριο δεν προχώρησε. Θα μπορούσε βέβαια να του προσφέρει το 2019 στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τα πρότυπα των περυσινών Επιμελητηριακών εκλογών αλλά φανταστείτε συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Μπίτζιο και Οικονόμου.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που θα του τεθούν στην προεκλογική περίοδο. Προς το παρόν παραμένει αμίλητος χωρίς να δείχνει σίγουρος ότι ξέρει τι κάνει. Δείχνει περισσότερο σαν κάποιοι άλλοι να τον τραβάνε χωρίς αυτός να έχει μεγάλη διάθεση.

Οι φωτογραφίες που έχει βγάλει προσφάτως σε ταβέρνες μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, δυο πρώην Νομάρχες-βουλευτές και έναν υποψήφιο για τη ΝΟΔΕ Κορινθίας περισσότερο υπονοούν ότι έχει μια κάποιου είδους προστασία από το Τενεάτικο «λόμπι» και άλλους παρά ότι σέρνει ο ίδιος το χορό της επικοινωνίας.

Ο κ. Χασικίδης τον επόμενο καιρό θα πρέπει να εμφανιστεί ο ίδιος πιο δραστήριος, να εκθέσει τις απόψεις του και να κριθεί επ’ αυτών. Καμπάνια μόνο με φωτογραφίες, παραπολιτικά σχόλια και αναρτήσεις άλλων δεν γίνεται.

ΚΟΡΥΦΗ