ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Βλάσης Τσιώτος:Έξυπνη πόλη ή μια πόλη σε αφασία…

Στον Δήμο μας βέβαια η απόκτηση μιας λάμπας από τους προέδρους τείνει να εξελιχτεί σε έπαθλο επιβίωσης και τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό μας γυρίζουν αρκετές δεκαετίες πίσω.

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση αλιεύσαμε απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου,σχετικά με την κατεύθυνση που ακολουθούν αρκετοί δήμοι,του “έξυπνου δημοτικού φωτισμού”.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιώτος αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός Δήμων στη χώρα έχει στραφεί στην κατεύθυνση του <<έξυπνου>> δημοτικού φωτισμού. Αντικαθιστώντας το παλαιό προβληματικό δίκτυο με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης, επιτυγχάνουν μείωση κόστους της τάξης 50-60%. Με μία κεντρική μονάδα παρακολούθησης εντοπίζουν άμεσα τις βλάβες και διαχειρίζονται με επιτυχία το δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της καθημερινότητας.

Στον Δήμο μας βέβαια η απόκτηση μιας λάμπας από τους προέδρους τείνει να εξελιχτεί σε έπαθλο επιβίωσης και τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό μας γυρίζουν αρκετές δεκαετίες πίσω. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει τολμήσει εδώ και 4 χρόνια να ασχοληθεί με το θέμα, ούτε καν σε πιλοτικό επίπεδο. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος σε μια επιλεγμένη περιοχή του Δήμου μας, θα μας έδινε την δυνατότητα να ελέγξουμε και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη δράση θα οδηγήσει εκτός από την σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, σε βελτίωση της ποιότητας φωτισμού, αλλά και σε αναβάθμιση περιβαλλοντικά, αισθητικά του δημοτικού μας φωτισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η βούληση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταλείψει τις αποσπασματικές προσπάθειες ανισσόροπης ανάπλασης στις οποίες επιδίδεται και βγαίνοντας από τον δημοτικό λήθαργο να αξιολογήσει επιτέλους με υπευθυνότητα τις δημοτικές προτεραιότητες.

ΚΟΡΥΦΗ