ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έγκλημα -

Αστυνομική επιχείρηση με 5 συλλήψεις στην Καλαμάτα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 159 άτομα, καθώς και σε 127 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα, ενώ συνελήφθησαν πέντε 5 άτομα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, του Μελιγαλά, των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών και του Κοπανακίου Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 159 άτομα, εκ των οποίων 87 ήταν ημεδαποί και 72 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 127 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα, από τα οποία 36 ήταν ημεδαποί και 29 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πέντε 5 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο υποθέσεις κλοπών σε οικίες στην Ανδανία και στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, σε βάρος μίας 30χρονης ημεδαπής Ρομά και ενός 39χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 48 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΚΟΡΥΦΗ