ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Φιλοζωία -

Αρχαία Κόρινθος .... πυροβόλησε με καραμπίνα αδέσποτη σκυλίτσα !!!

Ο δράστης την ακολούθησε και προσπάθησε να την βάλει σε ένα τσουβάλι. Δεν τα κατάφερε.

Η σκυλίτσα ακούει στο όνομα Μελένια και είναι περίπου 1 έτους. Μεταφέρθηκε από μέλη του φιλοζωικού συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστική Πανίδας» στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, λίγο μετά την Παιανία και στην κατεύθυνση προς Κορωπί. Η εισαγωγή έγινε γύρω στις 00:00. Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες και αιματολογικός έλεγχος. Οι ακτινογραφίες κατέγραψαν μεγάλο αριθμό από βλήματα (σκάγια) κυνηγετικής καραμπίνας στην περιοχή του αυχένα. Το πιθανότερο είναι ότι η Μελένια πυροβολήθηκε δύο φορές από κοντινή απόσταση. Οι αιματολογικές εξετάσει έδειξαν ότι ο αιματοκρίτης δεν είναι πεσμένος (ακόμα) 40,2 (φτ 37-55), τα λευκά αιμοσφαίρια είναι αρκετά ανεβασμένα , τα αιμοπετάλια χαμηλά, καθώς και η αλβουμίνη. Η κατάστασή είναι μάλλον σταθερή, χωρίς πυρετό και με σταθεροποιημένη την αναπνοή της. Αύριο θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένο χειρουργείο για την αφαίρεσης των βλημάτων και παροχέτευση υγρών από τις πληγές. Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εμφανίζει νευρολογικά προβλήματα. Ωστόσο είναι νωρίς για σίγουρα συμπεράσματα. 
Το γεγονός ότι η Μελένια, για ένα γελοίο λόγο (μπήκε στην αυλή) πυροβολήθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή από ένα ανισόρροπο που έχει ΔΕΜΕΝΗ και ΟΠΛΙΣΜΈΝΗ την καραμπίνα μέσα στο σπίτι του μας ξεπερνά κατά πολύ. Εκφράζουμε τη λύπη μας αλλά και την οργή μας.

Ακόμα περισσότερο όταν θέλησε να βάλει σε ένα τσουβάλι το τραυματισμένο σκυλί. Η σκυλίτσα ακούει στο όνομα Μελένια και είναι περίπου 1 έτους. Μεταφέρθηκε από μέλη του φιλοζωικού συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστική Πανίδας» στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, λίγο μετά την Παιανία και στην κατεύθυνση προς Κορωπί. Η εισαγωγή έγινε γύρω στις 00:00. Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες και αιματολογικός έλεγχος. Οι ακτινογραφίες κατέγραψαν μεγάλο αριθμό από βλήματα (σκάγια) κυνηγετικής καραμπίνας στην περιοχή του αυχένα. Το πιθανότερο είναι ότι η Μελένια πυροβολήθηκε δύο φορές από κοντινή απόσταση. Οι αιματολογικές εξετάσει έδειξαν ότι ο αιματοκρίτης δεν είναι πεσμένος (ακόμα) 40,2 (φτ 37-55), τα λευκά αιμοσφαίρια είναι αρκετά ανεβασμένα , τα αιμοπετάλια χαμηλά, καθώς και η αλβουμίνη. Η κατάστασή είναι μάλλον σταθερή, χωρίς πυρετό και με σταθεροποιημένη την αναπνοή της. Αύριο θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένο χειρουργείο για την αφαίρεσης των βλημάτων και παροχέτευση υγρών από τις πληγές. Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εμφανίζει νευρολογικά προβλήματα. Ωστόσο είναι νωρίς για σίγουρα συμπεράσματα. 

Το γεγονός ότι η Μελένια, για ένα γελοίο λόγο (μπήκε στην αυλή) πυροβολήθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή από ένα ανισόρροπο που έχει ΔΕΜΕΝΗ και ΟΠΛΙΣΜΈΝΗ την καραμπίνα μέσα στο σπίτι του μας ξεπερνά κατά πολύ. Εκφράζουμε τη λύπη μας αλλά και την οργή μας. Ακόμα περισσότερο όταν πήγε στο σπίτι που κατέφυγε η Μελένια και προσπάθησε να την βάλει σε ένα τσουβάλι και προφανω΄ς να την εξαφανίσει. Θέλησε δηλαδή να εξαφανίσει τα πειστήριατου εγκλήματος, γιατί για ΕΓΚΛΗΜΑ πρόκειται. Είναι φανερό ότι δεν λειτουργούσε εν βρασμώ αλλά σε πλήρη συνείδηση και ψυχραιμία .. Δεν ξέρουμε ακόμα αν ζουν ανάμεσά μας ή ζούμε ανάμεσά τους. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα είμαστε πολύ κοντά στις εξελίξεις. Έχουμε τη σιγουριά ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει τα δέοντα. Εκεί που πυροβολήθηκε η Μελένια υπάρχει σωρεία πειστηρίων τα οποία λογικά πρέπει να ελέγχθηκαν. Η διαδικασία είναι αυτεπάγγελτη και το αυτόφωρο δεδομένο. 
Επιτέλους !!!!!!!!! αν δεν μπορείτε να τους ελέγχετε πάρτε τους τις καραμπίνες, αφαιρέστε δια παντός τις κυνηγετικές άδειες από τους κατσαπλιάδες ή τελικά πρόκειται για «φιλικό παιχνίδι» ??????
Περισσότερα νέα της Μελένιας και αστυνομικό δελτίο αύριο.

Το ΔΣ της Κο.Πρ.Α.Π
Είναι φανερό ότι δεν λειτουργούσε εν βρασμώ αλλά σε πλήρη συνείδηση και ψυχραιμία . Θέλησε δηλαδή να εξαφανίσει τα πειστήρια. Δεν ξέρουμε ακόμα αν ζουν ανάμεσά μας ή ζούμε ανάμεσά τους. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα είμαστε πολύ κοντά στις εξελίξεις. Έχουμε τη σιγουριά ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει τα δέοντα. Εκεί που πυροβολήθηκε η Μελένια υπάρχει σωρεία πειστηρίων τα οποία λογικά πρέπει να ελέγχθηκαν. Η διαδικασία είναι αυτεπάγγελτη και το αυτόφωρο δεδομένο. 
Επιτέλους !!!!!!!!! αν δεν μπορείτε να τους ελέγχετε πάρτε τους τις καραμπίνες, αφαιρέστε δια παντός τις κυνηγετικές άδειες από τους κατσαπλιάδες ή τελικά πρόκειται για «φιλικό παιχνίδι» ??????
Περισσότερα νέα της Μελένιας και αστυνομικό δελτίο αύριο.

Το ΔΣ της Κο.Πρ.Α.Π

Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας

ΚΟΡΥΦΗ