ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ -

Απρίλιος 2005

13 χρόνια πριν σαν αυτή την εβδομάδα. Ο Θ. Κοτσώνης καλείτους φίλους σε ομιλία, ο Αλ. Πνευματικός κατηγορεί το Δήμαρχο Θ. Θωμαίδη γιατί δεν προχωρά με την ανακύκλωση, ξεκινάει το ΕΚΑΒ στην Κόρινθο, Η Ελλάς Βέλου στη Δ' Εθνική και βράχοι πέφτουν στις Κεγχρεές

Βροχή έπεφταν το απόγευμα της Τρίτης οι βράχοι στις Κεχριές Κορινθίας, εξαιτίας ελεγχόμενης έκρηξης σε λατομείο της περιοχής, προκαλώντας τον πανικό στους κατοίκους που έτρεχαν να καλυφθούν από τα βράχια. Oι βράχοι που εκδφενδονίστηκαν έπεσαν σε σπίτια, αυτοκίνητα και τρομοκράτησαν τους κάτοικους της περιοχής.

Συνάντηση με φίλους του θα έχει την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 8.30 μ.μ στο ELEMENT (Παραλία Κορίνθου-Καλάμια). ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Θ. Κοτσώνης.

• Η Ελλάς Βέλου πρέπει να θεωρείται ομάδα Δ' Εθνικής μετά την άνετη νίκη της επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου 2-0. Αποσπάστηκε 9β. από τον Παμβοχαικό 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Νίκη-άνοδος για τον Μαψό στη Β' επί του Κύψελου 1-0..

O αρχηγός της μειοψηφίας στο Δήμο Κορινθίων Αλ. Πνευματικός σε ανακοίνωσή του για το θέμα της ανακύκλωσης απορριμμάτων επισημαίνει ότι :

"Οι ευθύνες ανήκουν στον Δήμο, που δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την παραχώρηση της έκτασης των δύο στρεμμάτων που απαιτούνται για την κατασκευή του εργοστασίου ανακύκλωσης. Γιατί κ Θωμαϊδη; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την συμπεριφορά σας";

Σίγουρος για την επανεκλογή του εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Θ. Θωμαίδης με αφορμή δηλώσεις του κ. Πνευματικού περί ανασφάλειας του. Ο κ. Θωμαίδης ανταπαντώντας σημείωσε ότι ο ίδιος είναι ο πιο σίγουρος και ήρεμος για την επανεκλογή του και ότι οι υψηλές κορυφές κατακτώνται με φτερά αετού και όχι πεταλούδας που κατά τη γνώμη του έχει ο κ. Πνευματικός

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Σαραντάκος δήλωσε ότι αποφασίστηκε να πολιτικοποιηθεί το θέμα του ωραρίου , να διαχωριστεί από το υπόλοιπο νομοσχέδιο και να γίνει παρουσίαση του προβλήματος στην Βουλή για το τόσο σοβαρό θέμα του ταλανίζει τους εμπόρους.

Ξεκινάει το Μάιο η λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κορινθία, η οποία είναι στον πίνακα με τα περισσότερα ατυχήματα στην Ελλάδα.

• Σε αρθρογραφία στο isthmos.gr επισημαίνεται η ανυπαρξία στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη. 13 χρόνια μετά θα μπορούσαμε να πούμε τα ίδια.

• Σε άλλο άρθρο στο isthmos.gr επισημαίνεται ότι

έλευση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου ΔΕΝ πρόκειται να φέρει νέους καταναλωτές όσο η κατάσταση στην Κορινθιακή αγορά παραμένει ως έχει" ..

Και δεν ήμασταν και ο γέροντας Παίσιος

ΚΟΡΥΦΗ