ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Απίστευτο βίντεο από το Κιάτο: Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρο (vid)

Ο «Ζορμπάς» προκάλεσε πολλές ζημιές στην Κορινθία, ενώ στο Κιάτο η εικόνα της κατάστασης νωρίτερα ήταν τρομακτική.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης έμοιαζε με ποτάμι.

Αρκετά μεγάλες οι ζημιές σε τρεις δήμους της Κορινθίας λόγω των πλημμυρών σύμφωνα με όσα λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος. Συνεδριάζει το τοπικό συντονιστικό όργανο

Αρκετά μεγάλες είναι οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα γίνει από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική».

Στο μεταξύ, την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, διότι είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην ελαιοπαραγωγή..

Μάλιστα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «υπάρχει, επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί».

ΚΟΡΥΦΗ