ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Απευθείας αναθέσεις έργων του δήμου Βέλου - Βόχας ... 5000 ευρώ για μικροφωνικές εγκαταστάσεις

Κάποτε ήταν 8000 ευρώ, σήμερα 5000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα ο δήμος θα μπορούσε να προβεί στην αγορά δικής του μικροφωνικής εγκατάστασης και να τη διαθέτει ή να την χρησιμοποιεί κατά περίσταση.

Δημόσια ανάρτηση του Κώστα Σχοινοχωρίτη στο Facebook

Απευθείας αναθέσεις έργων του δήμου Βέλου - Βόχας. Η παρεχόμενη εργασία αφορά την μικροφωνική εγκατάσταση που έγινε για την ηχητική κάλυψη κοινωνικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα, όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο του δήμου που μου κοινοποιήθηκε και το οποίο σας επισυνάπτω κάτωθι το ποσό που δόθηκε ή θα δοθεί είναι 4.960 ευρώ.

Αναλυτικότερα,500 ευρώ αφορούν την ηχητική κάλυψη για τη συνάντηση των επιταφίων στο Βέλο. Άλλα 2000 ευρώ για την ηχητική κάλυψη του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής Βέλο - Ζευγολατιό και άλλα 1500 για την ηχητική κάλυψη για τη διάνοιξη - πεζοπορία για το μονοπάτι που συνδέει το Χαλκί και το όρος Φουκάς.

Τα υπόλοιπα 960 ευρώ που μένουν είναι το ΦΠΑ. Θα γράψω κάποια πράγματα περισσότερο πρός προβληματισμό...Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνονται δημοτικά χρήματα για έξοδα ηχητικών καλύψεων δραστηριοτήτων που οργανώνει ή στηρίζει ο δήμος μας. Και κάθε φορά τα χρήματα δεν είναι λίγα. Είναι πολλά.

Κάποτε ήταν 8000 ευρώ, σήμερα 5000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα ο δήμος θα μπορούσε να προβεί στην αγορά δικής του μικροφωνικής εγκατάστασης και να τη διαθέτει ή να την χρησιμοποιεί κατά περίσταση. Και κάτι ακόμα...Η Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ταρσού, Ζεμενού και Πολυφέγγους είναι μια πλουσιότατη μητρόπολη, με εύρωστες οικονομικά ενορίες.

Με έμμισθους ιερείς οι οποίοι πέραν των μισθών έχουν να λαμβάνουν από γάμους, βαπτίσεις κ.α. Το να πληρώνει ο δήμος και τη μικροφωνική για τους επιταφίους το θεωρώ υπερβολή. Σταματώ εδώ...

Το θέμα πάντως αυτό έρχεται πρός συζήτηση και έκδοση απόφασης στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, την προσεχή Παρασκευή 27 Απριλίου. Και να μην ξεχνάμε "η δημοσίευση είναι η πηγή της δικαιοσύνης" και "ενεργός πολίτης - δημότης είναι ο ενημερωμένος πολίτης".

ΚΟΡΥΦΗ