ΔΗΜΟΣΙΟ -

Απεργία διαρκείας σ’ όλα τα ΜΜΕ αποφάσισαν οι Ενώσεις Συντακτών

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

03.12: Στις 11 το πρωί της Τετάρτης οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο.

03.05: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής".

02.50 Συνεχίζεται η ζωντανή εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΑ Πάτρας. Πολίτες κι εκπρόσωποι φορέων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους ,ενώ καταδικάζουν το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Επιπλέον το ηχογραφημένο μήνυμα των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας τονίζει τον ρόλο της στην κάλυψη των τοπικών αναγκών στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, την προβολή του ντόπιου πολιτιστικού προσωπικού, καθώς και την εκπαιδευτική πλευρά της λειτουργίας της.

00.16: Πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Δασύλλιο ενώ επίκειται διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος του ιστορικού σταθμού της ΕΡΑ Πάτρας. Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού που συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το "πότε θα κάνει ξαστεριά", στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση.

23.28: Κανονικά συνεχίζει να εκπέμπει η ΕΡΑ Πάτρας παρά τη πανελλήνια σίγη της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ για να δηλώσει τη συμπαράστασή του.

22.34: Το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων αυτή την ώρα έξω από το στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην Πάτρα. Τα μέλη του Χορευτικού θα χορέψουν εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

22.24: Στο πλευρό του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. Αυτή την ώρα στην ΕΡΑ Πάτρας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Γεώργιος Παναγιωτάκης και ο καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας Γιώργος Κακαρελίδης, οι οποίοι μιλώντας από τη συχνότητα του σταθμού κατήγγειλαν την κυβερνητική απόφαση και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η ΕΡΑ Πάτρας συνεχίζει να μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά της από το στούντιο του Δασυλλίου, όπου συνεχίζει να συρρέει κόσμος.

21.44: Όσο περνάει η ώρα και διαδίδεται το νέο της αιφνιδιαστικής απόφασης της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, εξακολουθεί να συγκεντρώνονται κόσμος στις εγκαταστάσεις του σταθμού της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο. Αυτή την ώρα, βρίσκονται πάνω από 300 άτομα στο χώρο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την καταδίκη τους στην κυβερνητική απόφαση, αλλά και τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Μασσαράς και Χαρ. Στανίτσας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Πελετίδης και Χρήστος Πατούχας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Λύχρος, Μάκης Φεσσιάν, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας, ο Ταμίας της Ένωσης Συντακτών Ζώης Μαρίνος, αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά και πολίτες.

21.40: Πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διαψεύδουν την είδηση που μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ότι έχει παραταχθεί διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στο Ρίον.

21.07 Περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έ3ξω απο το στούντο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ στο Δασύλλιο και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους. Αναμέσά τους δημοτικοί σύμβουλοι, εκρόσπωποι φορέων και αγανακτισμένοι πολίτες.

20.51: Όπως μετέδωσε πριν λίγο η Δημόσια Τηλεόραση διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στο Ρίο. Υπενθυμίζεται ότι ΜΑΤ έχουν παραταχθεί και στην Αθήνα, έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη.

20.29: Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Κυριάκος Κορτέσης μιλώντας στην ΕΡΑ Πάτρας, χαρακτήρισε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, διαπιστώνοντας πως μετά από δεκαετίες επανέρχεται η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Ο κ. Κορτέσης τόνισε πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι βάρος, αλλά είναι η καθαρή, έγκυρη και δημοκρατική φωνή που όλα τα κράτη της Δύσης διαθέτουν.

Μιλώντας τους δημοσιογράφους, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αθανασία Σταμοπούλου, είπε ότι η ίδια είναι 18 χρόνια ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, εκ των οποίων τα 13 με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως απάντηση σε αυτούς που θεωρούν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ βολεμένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας Χρυσή Κοσμάτου, η οποία έκανε λόγο για θυσία της ΕΡΤ ως «Ιφιγένειας», ενώ ο Χρήστος Καρακάσης εργαζόμενος επί 28 χρόνια στην ΕΡΑ Πάτρας, τόνισε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ουρές των ανέργων στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΡΑ Πάτρας, βρίσκεται και ο πρώην διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας και πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας.

20.07: Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην ΕΡΑ Πάτρας είναι οι 22 εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη των εγκαταστάσεων στο Δασύλλιο και παράλληλα, εκπέμπουν ζωντανά από τους 92.5 στα FM. Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στο στούντιο της ΕΡΤ στο Ρίον.

Παράλληλα, δεκάδες άνθρωποι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής, βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Παρών και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης, ο οποίος σε δηλώσεις του, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να κλείνει η ΕΡΤ με μια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που όπως είπε «θα την ζήλευαν οι συνταγματάρχες της Χούντας του ‘67».

Ο κ. Σουβαλιώτης κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας.

Στο προαύλιο της ΕΡΑ βρίσκονται και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ στο Δασύλλιο σπεύδουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες.

18.30: Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ (ΕΡΑ Πάτρας) στην Πάτρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι,οι οποίοι με ζωντανές συνδέσεις καλούν τον κόσμο και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους. Πρόκειται για 22 άτομα τα οποία βρισκονται ξαφνικά στο δρομο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ σήμερα το βράδυ στις 12.

Οι εργαζόμενοι, oι οποίοι κάνουν κατάληψη διαρκείας όπως και οι συνάδελφοί τους σε άλλες πόλεις, ενημερώνουν τους πολίτες για την απόφαση που ανακοίνωσε πριν απο λίγη ώρα ο Σίμος Κεδίκογλου και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.

Δηλώνουν ότι το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, με αυτό τον τρόπο είναι πραξικόπημα που στρέφεται εναντίον της ελευθεροτυπίας και του σεβασμού στους εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς ζήτησε να σταματήσουν εδω και τώρα τα σχέδια της κυβέρνησης και τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο.

Δηλώσεις υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ έκανε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

ΚΟΡΥΦΗ