ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Απεβίωσε ο Γιάννης Κουτσούκος.. με πολύχρονη παρουσία στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel

Από το 1999 παρουσίασε πλέον της δεκαετίας την εκπομπή ποικίλου ενδιαφέροντος ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι Top Channel της Κορίνθου. Επίσης έχει κάνει τηλεοπτικές εκπομπές και στην τηλεόραση Kefallinia Channel με έδρα το Ληξούρι.

Ο Γιάννης Κουτσούκος γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, όπου και φοίτησε στο δημοτικό σχολείο. Εν συνεχεία φοίτησε στην Εκκλησιαστική σχολή Κορίνθου, στο γυμνάσιο Κορίνθου  και στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. Πήρε το πανεπιστημιακό δίπλωμα του μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Πολυτεχνείου Βερολίνου (Technische Universitat Berlin). Στο ίδιο πανεπιστήμιο σπούδασε παράλληλα και ανθρωπιστικές σπουδές (Humanistische Fakultät).

Εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα στο Βερολίνο στην έρευνα.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την στρατιωτική του θητεία άσκησε ελεύθερο επάγγελμα στο κλάδο κατασκευών  έργων με έδρα την Κόρινθο. Κατά την μεταπολίτευση ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική σε νομαρχιακό επίπεδο. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή και δημοσίευση άρθρων στον τοπικό τύπο,  στο δελτίο του ιδρύματος κορινθιακών μελετών και με την συγγραφή βιβλίων.

Από το 1999 παρουσίασε πλέον της δεκαετίας  την εκπομπή ποικίλου ενδιαφέροντος ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι Top Channel της Κορίνθου. Επίσης έχει κάνει τηλεοπτικές εκπομπές  και στην τηλεόραση Kefallinia Channel με έδρα το Ληξούρι. Περίπου 90 από τις τηλεοπτικές του εκπομπές έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο,  κανάλι joutu.be πνευματική αναγέννηση και σε διάφορα άλλα κανάλια.

Το Σεπτέμβριο του 2007  ίδρυσε τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΛΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Είναι συγγραφέας των Βιβλίων

1)  Μεταβυζαντινές τοιχογραφίες στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας (ΙSΒΝ 978-960-93-4289-6). 

 2) Ιστορική Περιήγηση στον χωροχρόνο του  του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας από το 2600 π.Χ έως σήμερα ( ISBN 978-960-93-5989-4).

3) Έμμετρα κείμενα από την μαθητική εποχή ( ISBN 978-960-93-9030-9).  

4) Δημοσιευμένα πεζογραφήματα ( ISBN 978-618-83-1080-3).

και του βιβλίου Πνευματικές εμπειρίες, το οποίο έχει εκδοθεί, αλλά δεν το κυκλοφόρησε. 

Υπό έκδοση είναι το βιβλίο του « Κατοχή και εμφύλιος στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας»

Είναι παντρεμένος με  την Αναστασία Γαλάτη, αρχαιολόγο και έχει δύο κόρες: Την καθηγήτρια  Φαίδαρα Κουτσούκου, (διδάκτορα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Βερολίνου)  και την Ηλέκτρα Κουτσούκου, νομικό δικηγόρο, (διδάκτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

 Είναι μέλος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων. Όλες οι πιο πάνω πολιτιστικές δραστηριότητες του  αποσκοπούν μόνο στην προβολή του πολιτισμού και στη μετάδοση της γνώσεως και δεν έχουν κερδοσκοπικό ή εμπορικό χαρακτήρα.

ΚΟΡΥΦΗ