ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Απατεώνες επιχειρούν πρόσβαση σε δεδομένα Κορίνθιων χρηστών στο Facebook υποδυόμενοι γνωστά πρόσωπα

Κάνοντας μία γρήγορη έρευνα διαπίστωσα ότι έχουν δημιουργηθεί προφίλ ατόμων στην Κορινθία που σχετίζονται μεταξύ τους και κάνουν φίλους άτομα (κυρίως πολιτικούς παράγοντες και δημοσιογράφους) που δεν φαίνεται να γνωρίζουν. Σε μία περίπτωση ένα από αυτά τα "προφίλ" αναρτώντας βρισιές για προσωπικές τους υποθέσεις εμπλέκουν και δικηγόρο και πρώην πολιτευτή της Ν.Δ.

του Κώστα Ρομπόρα για το isthmos.gr (Kostas Romporas στο Facebook)

Εχθές το βράδυ παρακολουθώντας την κίνηση στο Facebook έλαβα μήνυμα από ένα φίλο ότι κάποιος με το ίδιο όνομα μ' εμένα του έστειλε αίτημα φιλίας.

Κοίταξα το προφίλ του και είδα ότι είχε αλλάξει γράμματα από το όνομα και το επώνυμό μου.

Θα μπορούσε να είναι μία σύμπτωση. Το άτομο φαινόταν να μένει στην Αθήνα. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσα ότι είχε ήδη κάνει φίλους άτομα από την Κορινθία που δεν ξέρουν κάποιον άλλο με το όνομά μου.

Στα άτομα περιλαμβάνονται πολιτικοί και τοπικοί δημοσιογράφοι. Αμέσως ανάρτησα μήνυμα στον "τοίχο" μου προς ενημέρωση των φίλων μου.

Κάνοντας μία γρήγορη έρευνα διαπίστωσα ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια προφίλ ατόμων στην Κορινθία που σχετίζονται μεταξύ τους και κάνουν φίλους άτομα που δεν φαίνεται να γνωρίζουν.

Σε μία περίπτωση ένα από αυτά τα "προφίλ" αναρτώντας βρισιές για προσωπικές τους υποθέσεις εμπλέκουν και τον δικηγόρο και πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. Στέλιο Μάρκελο.

Η προτροπή μου είναι πρώτον να είστε προσεκτικοί σε ποιους κάνετε φίλους και δεύτερον μην ανοίγετε εύκολα συζήτηση αν δεν ελέγξετε πρώτα το προφίλ του και δεν μοιάζει με την εικόνα που έχετε ήδη σχηματίσει γι' αυτόν (κυρίως φωτογραφίες).

Πιθανώς το άτομο ή τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τους λογαριασμούς να μην είναι και στην καλύτερη διανοητική κατάσταση.

 

ΚΟΡΥΦΗ