ΑΓΡΟΤΙΚΑ -

Αναστάτωση αγροτικού πληθυσμού από κλείσιμο καταστημάτων Πειραιώς

Αναστάτωση σε πολλά σημεία της περιφέρειας και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές της χώρας, δημιουργούν οι αποφάσεις της Τράπεζας Πειραιώς να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των καταστημάτων και υποκαταστημάτων που διατηρεί η τράπεζα σε κομβικές κωμοπόλεις.

Την αφορμή δίνει μια ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, ο οποίος συμπαραστέκεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στους αγρότες του Δήμου Καβάλας, τους επαγγελματίες και τους συναλλασσόμενους πολίτες της περιοχής, που απαιτούν να μην σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον παλιό Δήμο Φιλίππων.

Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι ανάλογο θέμα τίθεται και σε άλλες αγροτικές περιοχές σε κωμοπόλεις των οποίων έχει προβλεφθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους καταστήματα τα οποία χρονολογούνται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Τα καταστήματα αυτά προέρχονται, όπως είναι φυσικό, από το δίκτυο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας το οποίο απορρόφησε προ επταετίας η Τράπεζα Πειραιώς και τα οποία σήμερα κλείνουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και των οικονομιών που επιχειρεί να πετύχει στα λειτουργικά της έξοδα η τράπεζα.

Παρ’ ότι δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα καταστήματα που πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους, οι πληροφορίες θέλουν οι παραπάνω αποφάσεις να πλήττουν ιδιαίτερα την ελληνική περιφέρεια, όπου η Πειραιώς διέθετε, μετά την απορρόφηση της ΑΤΕbank, ευρύ δίκτυο καταστημάτων και θυρίδων.

Ανάλογες ενστάσεις μ’ αυτές που προβάλλουν οι κάτοικοι στις Κρηνίδες, εκφράζουν αγρότες και επαγγελματίες στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας, μια περιοχή με ιδιαίτερη οικονομική δραστηριότητα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξυπηρετεί το εν λόγω κατάστημα.

Το θέμα γίνεται μεγάλο αν ληφθεί υπόψη ότι το εν λόγω δίκτυο καταστημάτων της περιφέρειας εξυπηρετεί ηλικιωμένους οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα και ταυτόχρονα δεν έχουν καμιά ελπίδα να προσεγγίσουν την «ψηφιακή εποχή» και τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, επενδύει η τράπεζα.     

https://www.agronews.gr/

ΚΟΡΥΦΗ