ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ενισχύεται ο περιφερεαικός του ρόλος

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο. Εξέλιξη που δημιουργεί τις συνθήκες η Πελοπόννησος να γίνει προορισμός για όλο το χρόνο.. Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο

Αναβαθμίζεται ο περιφερειακός ρόλος του αεροδρομίου Καλαμάτας, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε τη συμφωνία για δρομολόγηση νέων πτήσεων και νέων προορισμών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μια και η κίνηση είναι αυξημένη. Μετά το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Στοκχόλμη , ανακοινώθηκαν και νέοι προορισμοί, όπως το Λονδίνο μέσω της Easyjet και πτήσεις τσάρτερ από και προς τη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας (Καζάν, Ροστόφ,Αγία Πετρούπολη).

Η  ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ως εξής:
Κεντρικός άξονας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Περιφέρειας σε σημαντικό τουριστικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Βασική προϋπόθεση γι?  αυτό,  είναι να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, καθώς και να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τις περιοχές της Πελοποννήσου από χώρες και τουριστικές αγορές που έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή.

Για να πετύχουμε αυτές τις δύο  προϋποθέσεις, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και αξιόπιστη πρόσβαση , η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου  με σχέδιο, συστηματικά και μεθοδικά, δούλεψε εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας τις συνθήκες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αεροπορικών εταιριών για απευθείας πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία, ότι ο κινήσεις και οι επιλογές της Περιφέρειας έχουν θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Είναι επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, την επόμενη χρονιά στην Πελοπόννησο, θα προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας  5 νέες προγραμματισμένες  πτήσεις καθώς και 6 νέες charter πτήσεις.

Ειδικότερα:

Η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με  το Ντίσελντορφ και το Μόναχο, 2 φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου την  Στοκχόλμη με πτήση 1 φορά την εβδομάδα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ικανότητα στη μεταφορά τουριστών.
Η διεθνής εταιρεία Easyjet, από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου  θα συνδέει το Λονδίνο από  το αεροδρόμιο Gatwickμε την Πελοπόννησο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα (2 φορές την εβδομάδα), το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία  των περιοχών της Περιφέρειας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η επίδραση αυτής της επέκτασης των πτήσεων και η καθιέρωση ενός νέου διεθνούς κόμβου στην Πελοπόννησο, θα έχει καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200.  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι  το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο. Εξέλιξη που δημιουργεί τις συνθήκες η Πελοπόννησος να  γίνει προορισμός για όλο το χρόνο.

Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο.

ΚΟΡΥΦΗ