ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Αμετάκλητη καταδίκη για τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη

Ο Άρειος Πάγος με την υπ” αριθμόν 367/2014 απόφαση του απέρριψε αίτηση για αναίρεση που είχε υποβάλει ο κ. Καλλίρης κατά της ετυμηγορίας του Εφετείου, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή οκτώ μηνών για «παράβαση καθήκοντος».

Αμετάκλητη καταδίκη για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ” αριθμόν 367/2014 απόφαση του απέρριψε αίτηση για αναίρεση που είχε υποβάλει ο κ. Καλλίρης κατά της ετυμηγορίας του Εφετείου, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή οκτώ μηνών για «παράβαση καθήκοντος». 

Η καταδίκη που πλέον κατέστη αμετάκλητη με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου, είναι για αδίκημα το οποίο τελέστηκε από τον νυν γραμματέα του υπουργείου Υγείας όταν ήταν πρόεδρος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) και αφορά το.. αδιάφορο σφύριγμα του στην πρόσκληση του ΑΣΕΠ να αποστείλει έγγραφα των συμβασιούχων υπαλλήλων , σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση, προκειμένου να κριθεί εάν εμπίπτουν στο Π.Δ,Παυλόπουλου (164/2004), δηλαδή να μονιμοποιηθούν.

Επί της ουσίας δηλαδή η παράβαση καθήκοντος του τότε προέδρου του ΟΔΙΕ έπληξε συμβασιούχους εργαζομένους, καθώς παρέλειψε ενέργειες που ήταν υποχρεωμένος να κάνει από τη θέση του (αποστολή εγγράφων κτλ), προκειμένου να ενταχθούν σε καθεστώς σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΟΡΥΦΗ