ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

Ακροκόρινθος - Ανακαλύψτε το μεγαλύτερο κάστρο του Μοριά (Βίντεο)

Ο Ακροκόρινθος είναι απότομος βράχος ύψους 575 μέτρων περίπου 10 km ΝΔ της Κορίνθου. Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος.

Όλη του η έκταση είναι οχυρωμένη με τείχη. Από την κορυφή του Ακροκορίνθου διακρίνεται η παραλία από τον Ισθμό μέχρι το Κιάτο, o Σαρωνικός, το καστέλο Πεντεσκούφι, η πεδιάδα νότια της Κορίνθου, ενώ στα βόρεια διακρίνεται το Λουτράκι, ο φάρος του Ηραίου, η λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένης) και νησιά στον κόλπο των Αλκυονίδων.

Στον χώρο διακρίνονται τμήματα του αρχαίου προχριστιανικού τείχους, της βυζαντινής εποχής, της φραγκοκρατίας, της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας.

Η προσπέλαση στο κάστρο γίνεται από τη δυτική του πλευρά. Η οχύρωση εξασφαλίζεται με σύστημα τριών περιβόλων που χωρίζονται μεταξύ τους με τείχη ενισχυμένα με πύργους. Στην ψηλότερη από τις δύο κορυφές του υψώματος σώζονται τα ίχνη του ναού της Αφροδίτης.

Η δεύτερη κορυφή, στο ΝΔ άκρο του, οχυρώθηκε την περίοδο των Φράγκων ενώ σώζονται κατάλοιπα εκκλησιών, τζαμιών, σπιτιών, κρήνες και δεξαμενές πίσω από το δεύτερο και τρίτο περίβολο.

Απολαύστε το μεγαλύτερο κάστρο του Μοριά μέσα από το βίντεο του Κώστα Γκέρτζου.

ΚΟΡΥΦΗ