ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Αννίβα

Η χθεσινή βροχόπτωση ήταν μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι εισερχόμαστε σε μία νέα φάση επικοινωνίας ανάμεσα σε Δημάρχους και Δημότες στην Κορινθία.

Η χθεσινή βροχόπτωση ήταν μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι εισερχόμαστε σε μία νέα φάση επικοινωνίας ανάμεσα σε Δημάρχους και Δημότες στην Κορινθία.

Από προχθές το βράδυ ο Δήμος Βέλου Βόχας και προσωπικά ο Δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος, ξεκίνησαν μία εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία για την οποία προειδοποιούσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προχθές το βράδυ ο Δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία εφιστούσε την προσοχή των δημοτών για τα φαινόμενα που θα παρουσιάζονταν ενώ εχθές το μεσημέρι, ώρες πριν τις αναμενόμενη κακοκαιρία, ο Δήμος και ο Δήμαρχος ανάρτησαν στις σελίδες τους στο Facebook  μήνυμα του ίδιου του Δημάρχου σε βίντεο όπου εξηγούσε

  • ποια ήταν η τελευταία ενημέρωση,
  • ποια μέτρα έχει λάβει ο Δήμος,
  • τι να προσέξουν οι δημότες και
  • πως θα ενημερώνονται στην περίπτωση που τα φαινόμενα ενταθούν.

Στη συνέχεια ο Δήμος προχώρησε και σε άλλες ανακοινώσεις μέσω της ιστοσελίδας αλλά και αυτής στο Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες απαντήθηκαν δεκάδες μηνύματα στο Messenger αλλά και τηλεφωνικά από τη Γραμματεία (ο Δήμος βρισκόταν σε 24ωρη ετοιμότητα) ενώ υπήρξε ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας μέσω Facebook ακόμη και στις 3 το πρωί!!

Το παράδειγμα του Δημάρχου Βέλου-Βόχας φαίνεται ότι ακολούθησαν και οι Δήμαρχοι των γύρω περιοχών, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση και ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, από την προσωπική του σελίδα στο FB (αναπαράγοντας ανάρτηση της ΕΜΥ) ενώ σήμερα ακολούθησε (καθυστερημένα είναι η αλήθεια) και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλ. Ανδρικόπουλος (επίσης από την προσωπική του σελίδα) .

Φαίνεται λοιπόν ότι οι εκστρατείες ενημέρωσης που παρακολουθούμε χρόνια τώρα στο εξωτερικό σε έκτακτες καταστάσεις έφτασαν και στην Κορινθία και ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν ο πρώτος που το έπραξε.

ΚΟΡΥΦΗ