ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - Lifestyle - Παράξενα -

10 πορτραίτα ζώων με ανθρώπινες εκφράσεις

Ο Βέλγος φωτογράφος, Vincent Lagrange, αιχμαλώτισε πρόσφατα στον φακό την ανθρώπινη πλευρά των ζώων, καθώς τα άφησε να εκφραστούν ελεύθερα.

Κάποια ζώα λαμβάνουν εκφράσεις που μοιάζουν περισσότερο, με ανθρώπινες. Έχοντας στο μυαλό του αυτή τη σκέψη, ένας Βέλγος φωτογράφος δημιούργησε πορτραίτα ζώων που αποδεικνύουν πως πολλά από αυτά έρχονται στον κόσμο με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.

Πέρα από επιστημονικές μελέτες που έχουν αποδείξει ότι κάποια ζώα, όπως οι σκύλοι μπορούν να ξεχωρίζουν τις ανθρώπινες εκφράσεις, πολλά από αυτά επιδίδονται σε αυτές καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιούμε. 

Ο Βέλγος φωτογράφος, Vincent Lagrange, αιχμαλώτισε πρόσφατα στον φακό την ανθρώπινη πλευρά των ζώων, καθώς τα άφησε να εκφραστούν ελεύθερα. Με τίτλο “ανθρώπινα ζώα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πάνω στη δουλειά του ο ίδιος, “προσπάθησα να φωτογραφήσω κάποια ζώα σαν να είναι άνθρωποι. Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τα συναισθήματά τους τα οποία προσδιορίζονται έντονα από κάποια ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά”.

Πράγματι, το σοβαρό ύφος στο πρόσωπο κάθε ζώου ξεχωριστά από τα παρακάτω, ενθαρρύνει τους μελετητές να εξετάσουν τις ιδιαιτερότητες του ζωικού βασιλείου ως προς τις εκφράσεις του προσώπου. 

Έμπνευση για τον φωτογράφο αποτέλεσε η γάτα του, Dwiezel και οι εκφράσεις που εκείνη λαμβάνει. Η μεγαλύτερη πρόκληση σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια αυτού του φωτογραφικού πρότζεκτ, ήταν να κρατήσει τα ζώα ακίνητα. 

Το αποτέλεσμα πάντως, φαίνεται πως ήταν όπως το ήθελε!

ΚΟΡΥΦΗ