ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Ορεινή Κορινθία: Με τηλεργασία δουλεύει σε Δήμο ο πατέρας της οικογένειας που ζει στα λαγούμια

Ορεινή Κορινθία: Με τηλεργασία δουλεύει σε Δήμο ο πατέρας της οικογένειας που ζει στα λαγούμια

σύντομα ο εντολέας μου θα είναι ελεύθερος με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου διότι τα αδικήματα αυτά δεν υποστηρίζονται

Την ώρα που ο πατέρας της οικογένειας που ζει στα λαγούμια της Ορεινής Κορινθίας κρατείται, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίεργη αυτή υπόθεση που κεντρίζει το δημόσιο ενδιαφέρον.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας στην Ορεινή Κορινθία είναι λόγω της απόφασής του να μη στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της οικογένειας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος στα κανάλια, δεν «βγαίνει» οικονομικά για να στείλει τα παιδιά στο σχολείο, καθώς ο ίδιος μπορεί να τους εξασφαλίσει μόνο ένα τετράδιο το χρόνο ενώ όπως είπε, οι δάσκαλοι του ζητούσαν ένα τετράδιο για το κάθε μάθημα…

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, ο πατέρας της οικογένειας, εργάζεται κανονικά και μάλιστα σε Δήμο, μέσω τηλεργασίας! Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι υπάρχει πρόσβαση στο internet στην περιοχή…

Το γεγονός επιβεβαιώνει στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη – Μέχρι τότε ο πατέρας κρατείται

Ο 45χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (21.02.2024) για τις κατηγορίες της απείθειας, έκθεσης ανηλίκων και για το νόμο περί υποχρεώτικότητας φοίτησης. Μέχρι τότε ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας θα κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου.

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, είπε στο newsit.gr ότι «σύντομα ο εντολέας μου θα είναι ελεύθερος με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου διότι τα αδικήματα αυτά δεν υποστηρίζονται λόγω του ότι το παιδί έχει φοιτήσει και τις τρεις τάξεις του δημοτικού, το ίδιο και το δεύτερο παιδί όταν κατοικούσαν στην Αττική. Δεν υφίσταται η κατηγορία. Θα δει η πολιτεία όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν και άλλες πολλές οικογένειες που ζουν ομαδικά, αντισυμβατική ζωή παντού στην Ελλάδα και δεν έχουν τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα».

Όσον αφορά στην δεύτερη κατηγορία, ότι «είναι ηθικός αυτουργός σε απείθεια του ανηλίκου, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι «αυτό δεν προκύπτει γιατί ο ανήλικος δεν υπόκειται στις ίδιες διατάξεις για την ανηλικότητά του. Δεν καταδιωκόταν από την αστυνομία. Αυτό που διέταξε ο εισαγγελέας είναι να δούμε την κατάσταση των ανηλίκων τέκνων και ποια είναι η διαβίωσή τους. Έχουν δηλωθεί τα παιδιά στο ληξιαρχείο. Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραιτούμουν από την υπόθεση αν προέκυπτε ενδείξεις αιμομιξίας».

Συμπλήρωσε ότι ο πατέρας της οικογένειας «εργαζεται ακόμα σε δήμο της Αττικής μέσω τηλεργασίας» και «τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, τα έχει η μητέρα τους».

Άφαντα τα παιδιά

Την ίδια ώρα, παραμένουν άφαντα τα παιδιά της οικογένειας από χθες, όταν πήγαν οι αρχές στο σημείο που η οικογένεια ονομάζει «σπίτι» και αποτελείται από λαγούμια και κτίσματα με λάσπη, για να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

Θυμίζουμε ότι εκεί βρήκαν μόνο τον πατέρα που συνελήφθη αλλά και τον 15χρονο του, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Παίδων για να εξετάσεις.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, λέει από χθες στα ΜΜΕ ότι τα παιδιά είναι με την μητέρα τους, σε συγγενικό πρόσωπο. Μάλιστα σε κάποια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είπε ότι όλοι, μητέρα και παιδιά, είναι στην γιαγιά των παιδιών.

Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε την γυναίκα, ούτε τα παιδιά!

Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του δικηγόρου, ο άνδρας αυτός που ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πατέρας 6 παιδιών συνολικά και περιμένει τώρα το 7ο! Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι με την προηγούμενη γυναίκα του.

Έρευνες για την πατρότητα

Ερωτήματα γεννά επίσης το γεγονός ότι δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο πατέρας κάποιων από τα παιδιά που ζουν εκεί, με υποψίες ακόμη και για αιμομιξία…

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είπε πως ο πατέρας των συγκεκριμένων παιδιών ζει και εκείνος στην περιοχή ωστόσο είναι ένας «αντισυμβατικός άνθρωπος» και δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Λίγο νωρίτερα, ένα συνεργείο του τηλεοπτικό σταθμού που είχε πάει για ρεπορτάζ στο σημείο που ζει η οικογένεια, δέχθηκε επίθεση με τον άνθρωπο που βρισκόταν εκεί, να παίρνει για λίγο την κάμερα του συνεργείου.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ