ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Κορινθία - Παλαιοχριστιανός: Δεν με αφήνουν να δω το παιδί, ευτυχώς που κρύφτηκε η γυναίκα μου

Κορινθία - Παλαιοχριστιανός: Δεν με αφήνουν να δω το παιδί, ευτυχώς που κρύφτηκε η γυναίκα μου

Το μυαλό μου είναι στον γιο μου, περιμένω τη δίκη για να τελειώνει αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου

Στο νοσοκομείο «Παίδων» βρέθηκε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, εκεί που βρίσκεται φυλασσόμενος ο 15χρονος γιος του. Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός μίλησε για τις συνθήκες κράτησης του παιδιού και για τη γυναίκα του, Σεβαστή, η οπιοία εξακολουθεί να κρύβεται.
 

«Δύο αστυνομικοί πάνοπλοι φυλάνε τον γιο μου και τον πάνε αγκαζέ στην τουαλέτα, ένα 15χρονο παιδί θέλουν να το διαλύσουν. Τι ρεβανσισμός είναι αυτός, παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν τον προφυλάσσουν έτσι, αλλά θα τον τρελάνουν» είπε αρχικά ο 45χρονος, ενώ σε ερώτηση για τη σύζυγό του, σχολίασε: «Eυτυχώς που κρύφτηκε εκεί που κρύφτηκε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ (στο Παίδων) που είναι και πιο μικρά. Τα άλλα τα παιδιά είναι πιο μικρά. Φανταστείτε να είχαμε ένα 5χρονο να το συνοδεύουν αστυνομικοί για να πάει στην παιδική χαρά. Ανήκουστα πράγματα».

Για το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει τον γιο του, είπε: «Προφανώς δεν ήθελαν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω μαζί του. Εδώ μιλάμε για συνθήκες Κολομβίας. Ο ρεβανσισμός της αστυνομίας, όλο τον αντρισμό και τον επαγγελματιασμό της θα τον βγάλει σε ένα 15χρονο παιδί;».

Γυναίκα Παλαιοχριστιανού: Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου

Την ίδια στιγμή, τον φόβο της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, εξέφρασε η σύζυγός του παλαιοχριστιανού, Σεβαστή, σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1.


«Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου, η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν τη σέβεται κανείς. Το μυαλό μου είναι στον γιο μου που είναι μόνος του και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Περιμένω τη δίκη για να ξεκαθαρίσουν όλα και να τελειώνει όλο αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου. Θέλω να βρω την οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πεθερός Μανώλη: «Η κόρη μου δεν... σκότωσε και τον Νταβέλη»

Από την πλευρά του, ο πεθερός του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη τόνισε πως υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια της κόρης του, αλλά αυτές ήταν μόνο θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ τόνισε πως θέλει να βρεθεί η κόρη του.

«Δεν σκότωσε και τον Νταβέλη. Εντάξει, το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω κι εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα» είπε για την κόρη του και συμπλήρωσε: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει... Αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο», ενώ συμπλήρωσε για την κόρη του πως πρέπει «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Σχετικά με τον Μανώλη, ο πεθερός του επισήμανε ότι «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ