ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
«Μου έκαψαν το αυτοκίνητο και με τουφέκισαν» λέει θύμα των «ανθρώπων των Σπηλαίων»

«Μου έκαψαν το αυτοκίνητο και με τουφέκισαν» λέει θύμα των «ανθρώπων των Σπηλαίων»

εκείνος δεν δίστασε να πυροβολήσει προς το μέρος τους, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό

«Ότι μας έκαναν ζημιά στο αγροτικό μου ήταν το λιγότερο. Το θέμα είναι ότι μας τουφέκισαν κιόλας», λέει στο newsit.gr ο 67χρονος αγρότης, ο οποίος δέχτηκε ο ίδιος μαζί με άλλους δύο κυνηγούς επίθεση το περασμένο Σάββατο (10.02.2024) από έναν άντρα που μένει μαζί με την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους κάτω από πρωτόγονες συνθήκες στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας.

Ο αγρότης που έκανε μήνυση για την επίθεση από τους «ανθρώπους των σπηλαίων» της Ορεινής Κορινθίας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χωράφι του άντρα, με τον δράστη να βάζει φωτιά στο αγροτικό. Μάλιστα, όταν μετά του ζήτησαν τον λόγο, εκείνος δεν δίστασε να πυροβολήσει προς το μέρος τους, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό.

«Είχαμε πάει για κυνήγι, όπως πάμε κάθε φορά. Κάτω στο ρέμα ήταν τα σκυλιά, είχαν βρει ένα γουρούνι, πήγαμε εκεί. Ένας άντρας έχει μια παράγκα εκεί πάνω προς τα Τρίκαλα δεξιά και κάποια στιγμή μας φώναξε από ψηλά ότι «ρε παιδιά ένα αυτοκίνητο καίγεται». Πήγα πάνω και είδα το αυτοκίνητο και είδα ότι καιγόταν, είχε πετάξει ένα μπουκάλι με βενζίνη μέσα στην καρότσα. Η καρότσα του αγροτικού μου έχει καεί, αλλά το πρόλαβα.

Ίσως ήθελε να μας αποσπάσει την προσοχή για να φύγουμε από την περιοχή, γιατί κάτι ύποπτο έκανε. Παραλίγο να καώ κιόλας, αν δεν είχα τον πυροσβεστήρα, θα καιγόμουν. Το χέρι μου κάηκε λίγο στην δεξιά πλευρά. Έσβησα τη φωτιά στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια ήρθαν και οι άλλοι κυνηγοί πάνω, του φωνάξαμε «τι κάνεις;» και αντί να μας απαντήσει, μας έριξε μια τουφεκιά και πάλι καλά που δεν μας τραυμάτισε».

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο αγρότης που είδε το όχημά του να λαμπαδιάζει για την οικογένεια «των πρωτόγονων», «εμείς ήμασταν τρία άτομα στο συγκεκριμένο σημείο. Μου είπαν ότι είναι παντρεμένος, έχει παιδιά αλλά δεν τα στέλνει σχολείο. Είναι ερημιά, από εκείνο το σπίτι μας πυροβόλησε. Ξέραμε ότι υπάρχει ένα καλύβι πριν τα Τρίκαλα προς το ποτάμι, αλλά δεν ξέραμε ποιος μένει. Μου είπαν ότι μένει κάμποσα χρόνια και έχει κάνει κι άλλη φασαρία. Όταν πήγαιναν άλλοι κυνηγοί, τους απειλούσε με λόγια, όχι με έργα».

Την περασμένη Κυριακή το πρωί (11.02.2024) ισχυρές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

«Απ’ ό,τι άκουσα, όταν πήγε η αστυνομία για να τους πιάσει, εκείνοι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και το βράδυ για να μην τους πιάσει αυτόφωρο, πήγανε μέσα σε ένα ρέμα και είχαν φτιάξει ένα τούνελ. Πήγε η αστυνομία την επόμενη μέρα και τους έπιασε. Αρνήθηκαν τον έλεγχο, αντιστάθηκαν  στον αστυνομικό, χτύπησαν και έναν με ένα ξύλο. Αυτά έγιναν την Κυριακή και μετά την Δευτέρα τους έπιασαν», ύστερα από καταδίωξη 40 λεπτών. 

Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο αγρότης, «είναι πολλοί οι μουρλοί που κυκλοφορούν και έχουν οικογένειες. Αυτός έχει τέσσερα παιδιά και έμαθα ότι δεν τα πάει καν σχολείο».

Πάντως, ο 67χρονος ο οποίος υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη, είναι πεπεισμένος ότι «κάτι ήθελε να μας αποσπάσει την προσοχή, κάτι ήθελε να κρύψει. Η περιοχή φημίζεται για τα ρέματα, ρεματιές βάζουν δεντρύλλια. Γνωρίζω ότι έχουν βρει κι άλλες φορές».

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ