ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Λουτράκι: Λιώσανε τα δίκτυα ύδρευσης από την πυρκαγιά - Ζημιά πάνω από 1 εκ.€

Λουτράκι: Λιώσανε τα δίκτυα ύδρευσης από την πυρκαγιά - Ζημιά πάνω από 1 εκ.€

Σε μεγάλο κίνδυνο λειψυδρίας βρίσκονται οικισμοί του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Η πυρκαγιά στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προκάλεσε πολλά δεινά στη περιοχή που αποτιμώνται μέρα με την μέρα. Η μεγάλη απειλή σε ένα Δήμο με πολλούς οικισμούς και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έκτασης είναι το δίκτυο ύδρευσης.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, στο Δήμο έχουν λιώσει οι σωλήνες των υπογείων δικτύων ύδρευσης και για την ακρίβεια πολλοί σωλήνες έλιωσαν και «στούμπωσαν». Αυτό έχει ως συνέπεια ήδη οικισμοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύδρευσης και ενώ ακόμη το δίκτυο δεν έχει συνολικά ελεγχθεί.

Περισσότερα από 75 σπίτια κάηκαν. Η πλειοψηφία είναι εξοχικές κατοικίες εκτός από 6 σπίτια οι ιδιοκτήτες των οποίων με τις οικογένειες τους, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, άγνωστο όμως μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ήδη αλλάζουν καταλύματα ανάλογα με την διαθεσιμότητα, καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο. Είναι προφανές πως αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφεθούν στη τύχη τους όταν η στάχτη της «δημοσιότητας» καθίσει.

Περισσότερες από 140 κολώνες δημοτικού φωτισμού κάηκαν. Ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να αναλάβει την αντικατάσταση τους και ουσιαστικά παρακαλάει την ΔΕΗ να το αναλάβει.

Πλήθος αντλιοστασίων και υποδομών της ΔΕΥΑΛ- Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης/Αποχέτευσης κάηκαν ολοσχερώς. Αν σε αυτές τις ζημιές συνυπολογιστεί το ενεργειακό κόστος που εκτόξευσε τα έξοδα των δημοτικών αυτών επιχειρήσεων στα ύψη την περασμένη χρονιά, καθιστά την διάσωση της δημοτικής αυτής επιχείρησης επιτακτική ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in οι ζημιές στις υποδομές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεπερνάει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχει αποτιμηθεί πλήρως το ύψος των ζημιών τόσο υπέργεια όσα και υπόγεια.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ