ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Αντεπίθεση Νανόπουλου με βαριές κατηγορίες για τους “Μόμμιους” της Κορίνθου - Απίστευτη πόλωση στις εκλογές

Αντεπίθεση Νανόπουλου με βαριές κατηγορίες για τους “Μόμμιους” της Κορίνθου - Απίστευτη πόλωση στις εκλογές

"Αναποδογύρισε το τραπέζι" ο Βασίλης Νανόπουλος με αντεπίθεση εναντίον όσων θέλουν "να λεηλατήσουν το Δήμο" - Σκληρή απάντηση από παραιτηθέντες - Σκηνικό απίστευτης προεκλογικής πόλωσης - Η κάθε παράταξη δίνει τον αγώνα της από τα "χαρακώματα" του Facebook

“Φωτιά” μπαίνει και πάλι στο προεκλογικό “τοπίο” του Δήμου Κορινθίων αφού μετά τη σχετική ανακωχή λόγω των εθνικών εκλογών, οι “αντιμαχόμενες| πλευρές εξαπολύουν “βέλη” σε καθημερινή πλέον βάση με επιπτώσεις σε όλους τους συνδυασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό μια σειρά στελεχών που συνεργάστηκαν με την Δημοτική Αρχή του Βασίλη Νανόπουλου προσχώρησαν (ή ενδεχομένως να σκοπεύουν να το πράξουν τον επόμενο καιρό) στην παράταξη του Νίκου Σταυρέλη.

Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος προφανώς τις (επικοινωνιακές σε πρώτη φάση αλλά και εκλογικές μετεπειτα) επιπτωσεις πέρασε στην αντεπίθεση και την Τετάρτη το βράδυ σε προεκλογική ομιλία του στο Σολομό εξαπέλυσε μύδρους εναντίον τους σημειώνοντας ότι

“χάρες, προνόμια σε παρασιτικές επιχειρήσεις, σε ανθρώπους που θέλουν να λεηλατήσουν το Δήμο, εμείς δεν θα τα κάνουμε. Αυτοί λοιπόν που θέλουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, έρχονται να ζητήσουν προνομιακή μεταχείριση.

Αυτοί το ξέρουν γι’ αυτό και έφυγαν από κοντά μας. Τους αφήσαμε να φύγουν από κοντά μας. Γιατί εμείς είμαστε ένας Δήμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, και για τους προμηθευτές και για τους εργολάβους”.

Στη συνέχεια, το Σάββατο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος έκανε μια αναφορά που παραπέμπει στο ίδιο θέμα και οποίο αφήνει υπόνοιες ότι “κάποια λαμόγια, κάποιοι απατεώνες οι οποίοι χρωστάνε εκατομμύρια και έχουν και λόγο.. Λειτουργούν με σχέδιο”

Οι βαριές κατηγορίες του Δημάρχου για επιχειρούμενη “λεηλασία” του Δήμου προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και ήδη 3 δημοτικοί σύμβουλοι (οι Βαγγέλης Παπαιωάννου, Σπύρος Πλατής και Σωτήρης Παπαδημητρίου) που συνεργάστηκαν με το Δήμαρχο μέσα στην τετραετία εξέδωσαν ανακοίνωση (θεωρώντας προφανώς ότι αναφέρεται και σε αυτούς) και αντεπιτίθονται αναφέροντας ότι

σε μια “παραληρηματικού” τύπου ομιλία ο κ. Νανόπουλος έχασε για ακόμη μία φορά το μέτρο. Απίστευτη έπαρση με κορώνες του τύπου “Για αυτό τους άφησα να φύγουν” , δεδομένο το οποιο δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικα γεγονοτα.
 

Διατηρώντας για ακόμη μια φορά την αξιοπρέπεια μας και σεβόμενοι τους Κορινθίους, που μας τιμούν και μας ψηφίζουν διαχρονικά, δεν θα τον ακολουθησουμε στον κατηφορο του και τον παραδιδουμε στην κριση των δημοτων.”

  • H ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΑΥΡΕΛΗ

Στη μάχη μπήκε και η πλευρά του Νίκου Σταυρέλη με το στενό του συνεργάτη Μπάμπη Ντιγκιρλάκη να σημειώνει ότι

“όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση (ψυχραιμία), από τον Κο Δήμαρχο της πόλης μας και την παράταξή του, εξέλειψε. Σε μία πρωτοφανή τοποθέτησή του, ακούσαμε ότι όσοι τον εγκαταλείπουν, είναι απλά άνθρωποι που θέλουν να λεηλατήσουν το Δήμο.
 

Απορία 1η: Αυτοί που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν στο επιμελητήριο, γιατί το έκαναν?
Απορία 2η: Αυτοί που τον εγκατέλειψαν ενώ ήταν στην αντιπολίτευση γιατί το έκαναν?
Τελικά, ποιος έχει το πρόβλημα. Το πλήρωμα ή ο καπετάνιος?”

Το ίδιο θέμα σχολίασαν και πλήθος άλλων στελεχών

  • Ο Χρήστος Κορδώσης σημείωσε “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, 
  • ο Γιώργος Πιέτρης απάντησε “Θα πάρω τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Πούρο να με ενημερώσει ποιοι λεηλατούν ή θα λεηλατήσουν τον δήμο μας και θα επανέλθω”, 
  • ο Βασίλης Πανταζής τόνισε ότι “Είναι σαν να λέμε ότι ο Ιμπραήμ ήρθε να προστατέψει την Πελοπόννησο από τους Έλληνες μήπως την λεηλατήσουν. Ντράπηκε και η ντροπή. Με τέτοιες εκφράσεις απλώς τονίζεται η ανικανότητα.
  • ο Παναγιώτης Λαμπρινός σχολίασε “Κάντε του μία μήνυση του κύριου ο θεός να τον κάνει κύριο..... Αυτός που είναι μέσα σόλα τα DEAL Οικονομικού περιεχομένου του δήμου πάντα με κόστος για το δήμο , βγαίνει και μιλά για ανθρώπους που δεν πήραν ούτε euro..... ρε που έχει ξεπέσει για να κρατήσει την καρέκλα του που τρίζει...και οι άλλοι από κάτω να χειροκροτούν..

Δεν είδαμε πάντως επίσημη ανακοίνωση ούτε από το Νίκο Σταυρέλη ούτε από την Πνοή Δημιουργίας. Μερικές φορές η σιωπή είναι πιο έξυπνη από την φασαρία, τουλάχιστον για τον επικεφαλή..

Και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η στάση;; Εάν η πλευρά Σταυρέλη θεωρεί ότι είναι μπροστά στη μάχη για την επικράτηση ο ίδιος δεν πρόκειται να ασχοληθεί δημοσίως ούτε η παράταξη με αυτές τις προκλήσεις. Αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος από τον συνδυασμό.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση και να βρεθούν όλοι μαζί προ εκπλήξεων.

  • ΠΩΣ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Παρακολουθήσαμε την αντεπίθεση του Δημάρχου στην επίμαχη εκδήλωση. ΄Ήταν ένας λόγος εκτός κειμένου με ένταση και ροή και όσο μιλούσε δεν κόμπιαζε, πράγμα ασυνήθιστο για τον Βασίλη. Ηταν πηγαίος.

Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι αυτή ενός ανθρώπου έτοιμου να αντεπιτεθεί στα προβλήματα που τον έχουν περικυκλώσει. Αυτή η αντεπίθεση από τη μία πλευρά ενέχει το ρίσκο να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη οργή απέναντί του (το οποίο ίσως να είναι και το επιδιωκόμενο) αλλά από την άλλη πλευρά η δημιουργία πόλωσης θα συσπειρώσει περισσότερο την παράταξη του.

  • Πάντα ένας ή περισσότεροι εχθροί βοηθούν να γίνει μια ομάδα πιο συμπαγής. 

Σε αυτό το σημείο ίσως θα ήταν χρήσιμο να σταθούμε λίγο παραπάνω καθώς αυτή διαμάχη ενδέχεται να αποτελέσει ένα προεκλογικό αφήγημα (δηλ. ο Δήμαρχος και οι εχθροί που θέλουν να λεηλατήσουν το Δήμο) ίσως μεγαλύτερης απήχησης από τον όποιο διάλογο για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους για την περιοχή την επόμενη 5ετία.

Με τις κινήσεις αυτές  ο Δήμαρχος επιχειρεί να ακυρώσει μια ενδεχόμενη προσχώρηση των Β. Παπαιωάννου, Σπ. Πλατή και Γ. Πιέτρη στην παράταξη Σταυρέλη (οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν θα ήσαν μαζί του). Ο Βασίλης Νανόπουλος βλέπει που πάει η κατάσταση και “αναποδογυρίζει το τραπέζι”.

Είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου η οποία του δημιουργεί περισσότερη πίεση μεν αλλά με τους κατάλληλους επικοινωνιακούς χειρισμούς θα μπορούσε να εμφανιστεί ως το “θύμα” και ίσως κέρδιζε “πόντους” από τους αμφιταλαντευόμενους. 

Όλο το παραπάνω ακούγεται ίσως κυνικό αλλά ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό

Αλλά ακόμα κι αν όλο αυτό δεν λειτουργήσει η φθορά και των δύο υποψηφίων είναι προτιμότερη από μια μοναχική.

  • ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Συνειδητοποιούμε ότι οδεύουμε σε ένα προεκλογικό σκηνικό έντονης πόλωσης ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, γεγονός το οποίο αναγκαστικά θα συμπιέσει (αδίκως κατά τη γνώμη μας) τους άλλους δυο συνδυασμούς του Δημήτρη Πρωτόπαπα και του Αλέξανδρου Γκουριώτη που πραγματοποιούν την δική τους αξιόλογη προσπάθεια. Ο κόσμος συνήθως προτιμά το “σάρκα και αίμα” από τις θεωρίες.

Δυστυχώς έχουμε μπει σε καταστάσεις διχαστικές για το Δήμο που ζούμε και την πόλη της Κορίνθου. Άνθρωποι που θα μπουν στον έναν ή τον άλλο συνδυασμό ή θα είναι υποστηρικτές ενδέχεται να μην μιλούν μεταξύ τους ακόμη κι αν περάσουν οι εκλογές.

Οι νικητές θα τα πάρουν όλα και οι χαμένοι θα κυνηγηθούν όπως συνήθως γίνεται μετά από μια σκληρή μάχη.

Ο διάλογος πλέον για το μέλλον του Δήμου περνά σε δεύτερη μοίρα και το καθημερινό “μαλλιοτράβηγμα” στην “αρένα” του Facebook θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για τις επόμενες 92 ημέρες μέχρι τις εκλογές.

  • Στην Κόρινθο το προσκήνιο πλέον είναι το παρασκήνιο.








 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ