ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

“Τσουνάμι” αναθέσεων στο Ξυλόκαστρο

Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο επικεφαλής της Βλάσης Τσιώτος μιλούν για απευθείας αναθέσεις σε πρόσωπα της επιλογής του Δημάρχου που αγγίζουν το 1 εκ ευρώ!

Και ενώ η Κόρινθος κινείται στους ρυθμούς των απευθείας αναθέσεων που γίνονται ή δεν γίνονται σε συγγενικά πρόσωπα των αρχόντων, ένα ακόμα γαιτανάκι-για το ίδιο θέμα- ξεκινά στα Δυτικά της Κορινθίας.

Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο επικεφαλής της Βλάσης Τσιώτος μιλούν για απευθείας αναθέσεις σε πρόσωπα της επιλογής του Δημάρχου που αγγίζουν το 1 εκ ευρώ!

“Από το 2015 μέχρι το 2018 1.000.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί σε έργα τα οποία έχουν βαπτιστεί υπηρεσίες με απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου σε πρόσωπα της επιλογής του. 

Τα χρήματα αυτά δεν δαπανήθηκαν σε προμήθειες των 2000-5000 ευρώ, ούτε σε έκτακτες ανάγκες, αλλά σε έργα τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στο όριο των 20.000 ώστε να είναι νομιμοφανή.

Κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, συντήρηση δημοτικών καταστημάτων, καθαρισμός ακτών με μηχάνημα και άλλα παρόμοια αποτελούν κάθε χρόνο ένα «τσουνάμι» αναθέσεων χωρίς διαγωνισμό και με μηδενικές εκπτώσεις εις βάρος του δημοτικού ταμείου.

Οι ίδιες αναθέσεις για τα ίδια έργα στα ίδια πρόσωπα κάθε χρόνο προκαλούν μια οικονομική αιμορραγία πολλών χιλιάδων ευρώ και συνθέτουν ένα σκοτεινό έως κατάμαυρο σκηνικό στον καταπράσινο κατά τα άλλα Δήμο μας.

Αφορμή των αναφορών η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συζήτηση η οποία ανέδειξε σύμφωνα με την μειοψηφία “την προχειρότητα και την έλλειψη υπεύθυνου σχεδιασμού της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο ήρθε για συζήτηση χωρίς έστω κάποιο προσχέδιο προϋπολογισμού, χωρίς καμία σύνδεση με τον υπάρχοντα Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου τον οποίο όφειλε να υπηρετεί πιστά, ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο δεν περιέχει ίχνος παραγωγικών έργων, απαραίτητων υποδομών και αναγκαίων δράσεων για την περιοχή, αλλά συνεχίζει να υπηρετεί το θαμπό όραμα της ανισσόροπης ανάπλασης μέσων λίθων και πλακών.”

Η μείζονα μειοψηφία μιλά για ένα πρόγραμμα “μισό”, μια “λίστα ουσιαστικά εργασιών «ατάκτως ειρημένων», η οποία αναδύει βιασύνη και επιπολαιότητα και όχι μελετημένες προτεραιότητες και στρατηγικούς στόχους για την περιοχή”.

Η μειοψηφία καταψήφισε το εν λόγω πρόγραμμα αρνούμενη να επιβραβεύσει “την έλλειψη παραγωγικών στόχων και αναπτυξιακής κατεύθυνσης και προοπτικής, καταψηφίσαμε την ευτυχώς για όλους τελευταία ανεπαρκή προσπάθεια εκπόνησης  τεχνικού προγράμματος αυτής της Δημοτικής Αρχής”

https://moriasnews.gr

ΚΟΡΥΦΗ