ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

To ξέσπασμα Πνευματικού κατά των Κορίνθιων ρατσιστών που κατέληξε σε «αυτογκόλ»

Ρατσιστές εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Κόρινθο και στοχοποίησαν το Δήμαρχο Αλ. Πνευματικό, ο οποίος απευθύνει έκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες να τιμωρήσουν τους ρατσιστές αν δεν ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες του Δήμου.

Έχουμε πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις ότι η επικοινωνία σε αυτές τις εκλογές στην Κόρινθο έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Έτσι λοιπόν, την προηγούμενη Παρασκευή, η ανάρτησή μας με τίτλο «Ο Αλέκος «έριξε» το Facebook - Αλβανοί, Πατρινοί και Άραβες σπεύδουν να τον υποστηρίξουν» (δείτε εδώ) αφορούσε το Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό και την καμπάνια του στο FB.

O Δήμαρχος σε χορηγούμενη ανάρτηση του στο FB κατηγορούσε τον υποψήφιο σύμβουλο του Ν. Σταυρέλη, Γ. Καρασάββα, ότι εξέδωσε ανάρτηση-μανιφέστο ενώ «δεν ξέρει να συντάσσει μία απλή αίτηση με βάση το μορφωτικό του επίπεδο» (δείτε στο τέλος της ανάρτησης).

Την ανάρτηση έσπευσαν να επικροτήσουν καμία 500αριά προφίλ, αλλά μετά από σύντομη έρευνα που διεξήγαμε στο isthmos.gr ανακαλύψαμε ότι περισσότερο από το 80% αυτών των προφίλ ήσαν είτε ψεύτικα ή δεν είχαν καμία σχέση με την Κόρινθο και την Κορινθία.

Η ανάρτηση μας διαβάστηκε από περισσότερους από 2000 χρήστες ενώ στη συνέχεια την είδαμε ως χορηγούμενη στο Instagram (!!) από τον επιχειρηματία Γ. Μουρούτσο (!!), ο οποίος είναι υποψήφιος με τον κ. Σταυρέλη στο Δήμο.

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, εμφανίζεται σήμερα ο Δήμαρχος να μας παρουσιάζει ως αντιπάλους του και να μας κατηγορεί ως «ρατσιστές» λέγοντας

«Το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος λέει ο θυμόσοφος λαός. Και οι αντίπαλοι του κ. Αλέξανδρου Πνευματικού απέδειξαν άλλη μία φορά την ορθότητά του. Επιδόθηκαν σε ρατσιστικές αναφορές. Αποκαλύφθηκαν. Ο υφέρπων ρατσισμός τους βγήκε στην επιφάνεια και αποκάλυψε την επικίνδυνη στάση τους να χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες.

Τί είπαν οι κατήγοροι του κ. Αλέξανδρου Πνευματικού; Ότι στην ανάρτηση έκαναν like και Αλβανοί, Αραβες και... Πατρινοί και το εμφάνισαν ως μομφή. Και αυθόρμητα κάθε δημότης θα θέσει το αμείλικτο ερώτημα αν πρόκειται για πολίτες δεύτερης κατηγορίας.»

Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Ρατσιστές.

Ο κ. Πνευματικός προσπαθεί έξυπνα να μετατοπίσει την κουβέντα και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη διότι το θέμα, βέβαια, δεν είναι η εθνικότητα των προφίλ που επικρότησαν την ανάρτησή του αλλά ότι είναι ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ.

Αν είναι από τα νησιά Φίτζι, το Πακιστάν ή την Αλεξανδρούπολη το γεγονός δεν αλλάζει. Είναι ΨΕΥΤΙΚΑ. Τελεία.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο έγινε γκάφα (εν γνώση ή εν αγνοία του) αλλά τώρα ζητούνται και "ρέστα". Απίθανα πράγματα.

Ο  Δήμαρχος πιθανώς να μην έχει γνώση της κατάστασης, ίσως αυτά τα ψεύτικα προφίλ που τον επικροτούν να την μεθόδευσε κάποιος συνεργάτης εν αγνοία του για να δημιουργήσει εντυπώσεις ή να συμβαίνει κάτι άλλο.

Θα του συνιστούσαμε, λοιπόν, να εξετάζει εξαντλητικά τα δεδομένα πριν βγάλει ανακοινώσεις έστω και με μία εβδομάδα καθυστέρηση.

Πάντως, θα του θυμίσουμε και πάλι, ότι πριν από οποιαδήποτε επίθεση στον οποιονδήποτε ας μετρά πιθανά κέρδη και ζημιές για να μην βγαίνει εκτεθειμένος και διπλά χαμένος.

Υ.Γ. Όσον αφορά την εκτίμησή του απέναντί στο isthmos.gr, η οποία πρέπει να κυμαίνεται κάτω του μηδενός αν θυμηθούμε τις ιστορίες που μας έχουν μεταφέρει πρώην φίλοι και συνεργάτες του, είναι σεβαστή.

Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ