ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική -

Τατούλης: Μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια εξουσίας η εκλογή του προέδρου της ΝΔ

Εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τον λαό, ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, «μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια εξουσίας» ενώ επικρίνει τον πρόεδρο του κόμματος, Β. Μεϊμαράκη, με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ

«Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε χθες το όραμα του για τον ενταφιασμό της ελπίδας ενός ολόκληρου λαού», τονίζει ο κ. Τατούλης με αφορμή τη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «σε μια εποχή που η κοινωνία απενοχοποιημένη διεκδικεί την συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον τέως πρόεδρο του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως "αγοραία" την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών».

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στην ΝΔ, μετά το δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα μας πριν από λίγες μέρες, μπορεί να γίνει μόνο από το λαό, όπως υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Ο άδολος και ακομμάτιστος πατριωτισμός που αναζητά διέξοδο, κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις επιλογές τους, είναι η ατζέντα της επόμενης ημέρας για την επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ. Μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια της εξουσίας. Μακριά από συναλλαγές και καθεστωτικού τύπου μεθοδολογίες συντήρησης και αποξένωσης των πολιτών, το τρίπτυχο αυτό μπορεί να θωρακίσει ένα νέο ενωτικό μέτωπο στην κεντροδεξιά» σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Πέτρος Τατούλης, υποστηρίζοντας πως ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση με κυβερνητικό πλάνο και ορίζοντα.

«Η ΝΔ πρέπει να γίνει ο οδηγός της προσπάθειας αυτής και όχι ένα υπηρεσιακό κόμμα με υπηρεσιακό αρχηγό δεκανίκι. Η ΝΔ χρειάζεται να αναπτύξει και να προάγει ένα κυβερνητικό μοντέλο μέσα από διαδικασίες, που θα προσφέρουν στην παράταξη ένα νέο όραμα στο πρόσωπο ενός έντιμου ηγέτη» καταλήγει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΚΟΡΥΦΗ