ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

«Σκορποχώρι» η παράταξη του Δημάρχου στο Ξυλόκαστρο

Σύντομα ο Δήμαρχος ίσως θα πρέπει να επιστρατεύσει ευελιξία «Τιραμόλα» για να περνά η παράταξη του τις αποφάσεις.

Σημάδια διάλυσης παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στο Ξυλόκαστρο στην παράταξη του Δημάρχου Ηλ. Ανδρικόπουλου και η έλλειψη απαρτίας σε ένα από τα προηγούμενα Δ.Σ. ήταν ενδεικτική της κατάστασης.

Όπως κατήγγειλαν οι Βλ. Τσιώτος και Φ. Μπρακούλιας, στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν μόνο οι 8 (!!) από τους 16 συμβούλους της πλειοψηφίας και τελικά μετά από τηλεφωνικές παρακλήσεις εμφανίστηκαν ακόμη 2.

Κωμικοτραγικές βέβαια καταστάσεις που μπορεί ν’ αναγνωστούν και ως «καψόνια» προς το Δήμαρχο από τον ίδιο του το συνδυασμό.

Η εμπιστοσύνη φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά και ήδη άλλοι κίνησαν γι’ αλλού, άλλοι το σκέφτονται, άλλοι προς το παρόν δεν μιλούν και άλλοι είναι αναγκασμένοι και λόγω θέσης να μην μιλούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, από την περιοχή, 4-5 σύμβουλοι απέχουν πλέον μονίμως ακόμη και από συνεδριάσεις του Δ.Σ. και πλέον θεωρούνται «χαμένα κουκιά» από την πλευρά του Δημάρχου.

Με αυτά και μ’ αυτά, οι 16 σύμβουλοι του Δημάρχου πρέπει να λογίζονται ως 11-12 (με απαιτούμενο αριθμό πλειοψηφίας τους 14) με περαιτέρω καθοδικές τάσεις και σύντομα ο Δήμαρχος ίσως θα πρέπει να επιστρατεύσει ευελιξία «Τιραμόλα» για να περνά η παράταξη του τις αποφάσεις.

Πιστεύουμε πάντως ότι «για το καλό του Δήμου», όλα θα πάνε καλά και το «πλοίο» δεν θα φτάσει εντελώς ακυβέρνητο μέχρι τις επόμενες εκλογές του Μαΐου. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε για διακωμώδηση.

Και μιλώντας παραπάνω για ευελιξία να πούμε ότι άλλες πληροφορίες μας λένε ότι ο Δήμαρχος δεν πτοείται και το «φλερτ» με το ΣΥΡΙΖΑ περνά μια φάση διαρκείας αν και χωρίς «δια ταύτα» προς ώρας.

Όλοι πάντως φαίνεται να συμφωνούν ότι κάτι δεν πάει καλά στην περιοχή.

Η στασιμότητα, η απραξία και η ατολμία κάνουν τους πάντες να περιμένουν να λήξει η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής για ένα γερό «restart».

ΚΟΡΥΦΗ