ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Ο Πελοπίδας Καλλίρης είναι η επιλογή για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με τον Π. Τατούλη

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλλίρης έχει μία πολύ πλούσια δράση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο οποίο έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος το 2008 και το 2011. Σίγουρα η εμπειρία του με αυτή την δραστηριότητα θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά σε θέματα συνολικής ανάπτυξης της περιοχής.

O κ. Πελοπίδας Καλλίρης, γ.γ. στο Υπουργείο Υγείας είναι τελικά η επιλογή για την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας με το συνδυασμό του Π. Τατούλη στις εκλογές της 18ης Μαίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είναι σίγουρα μια επιλογή με ειδικό βάρος και κύρος στην Κορινθία αφού ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2009 και του 2012 ενώ η δραστηριοποίηση του σε διάφορες επιτελικές θέσεις σε διάφορα Υπουργεία (Άμυνας και Υγείας) συνεκτιμήθηκε ως μια σημαντική παράμετρος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλλίρης έχει μία πολύ πλούσια δράση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο οποίο έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος το 2008 και το 2011. Σίγουρα η εμπειρία του με αυτή την δραστηριότητα θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά σε θέματα συνολικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τέλος, η επιλογή του κ. Καλλίρη φαίνεται να πάρθηκε και με το σκεπτικό της διείσδυσης στον ευρύτερο "μεσαίο χώρο" πέραν των όποιων συμπαθειών στην παράταξη όπου ανήκει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επί σειρά ετών, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης.

  • Από το 1989 έως το 2004, άνοιξε τα επαγγελματικά του φτερά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
  • Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.
  • Το 2006, ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
  • Από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ
  • το Μάϊο του 2008 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του όπου και επανεξελέγη το 2011.
  • Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ).
  • Από το 2011 ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
ΚΟΡΥΦΗ