ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Με ελπίδες αλλά και “χτυπητές” αδυναμίες ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας του Τίμου Πιέτρη

Ξεκίνησε ο προεκλογικός "μαραθώνιος" για τον Τίμο Πιέτρη με ανεξάρτητο συνδυασμό - Ποια είναι τα προβλήματα και οι αδυναμίες - Που θα έπρεπε να "ποντάρει"

Είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι οι Δημοτικές εκλογές του 2019 θα είναι ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία του Τίμου Πιέτρη σχετικά με την παραμονή ή και την εξέλιξή του στα «κοινά» της πόλης (δείτε εδώ).

Είχαμε σημειώσει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που παρατηρήσαμε στην πορεία του αυτά τα χρόνια και καταλήξαμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφασή του να είναι υποψήφιος με δικό του συνδυασμό ή θα προσαρτηθεί σε κάποιον άλλο.

Ο Τίμος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση με ένα επικοινωνιακό χάρισμα (όταν δεν το "παρατραβάει") που θα ήταν εξαιρετικά αξιοποιήσιμο.

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες του αναρτήσεις στα Κοινωνικά Δίκτυα φαίνεται ότι αφού «ζύγισε» την κατάσταση, πήρε την απόφαση να ακολουθήσει την πρώτη επιλογή και να είναι υποψήφιος με δικό του συνδυασμό.

Βέβαια, επειδή ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι αρκετός πολλά θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν στην πορεία αλλά προς το παρόν ζούμε με αυτή την εξέλιξη.

Η υποψηφιότητα λοιπόν θα είναι ανεξάρτητη (χωρίς κάποια στήριξη από κάποιο κόμμα δηλαδή) παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι θα υπάρξουν κάποια θέματα που θα χρειαστούν επίλυσης.

Ένα τέτοιο και μάλιστα σημαντικό θα είναι σε ποια «νερά» θα γίνει το «ψάρεμα» των ψήφων.

Με δεδομένο ότι ο αδερφός του Τίμου (και αντιπρόεδρος της Δημοτικής παράταξης), Δημήτρης, δηλώνει κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. (από το 2017), όπως επίσης ήταν και στην επιτροπή υποδοχής του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κορινθία ακριβώς δίπλα από το βουλευτή Χρ. Δήμα, αυτό μας παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της «αλίευσης» ψήφων θα επιχειρηθεί να γίνει από εκείνο το χώρο ή έστω από κάποιο παρακλάδι. Πάντως, κατά βάση, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ.

Με πιθανό ενδεχόμενο λοιπόν, στις εκλογές να υπάρξουν δυο υποψήφιοι από το χώρο της Ν.Δ. (οι Πελ. Καλλίρης και Βασ. Νανόπουλος) είναι ευκόλως εννοούμενο ότι η «δεξαμενή» συμπιέζεται.

Υποθέτουμε βέβαια ότι στην οικογένεια Πιέτρη έχουν «μετρήσει» τα «σενάρια» με όλες τις πιθανές «καραμπόλες» πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Η ουσία πάντως είναι ότι με δυο ισχυρές υποψηφιότητες από το χώρο της Ν.Δ. και συνολικά 4 δυνατούς «παίκτες» που θα μπορούσαν να κινηθούν στον ίδιο πάνω-κάτω χώρο (δηλ. σε αυτόν που έχει όρια μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ) τα περιθώρια εκλογικού «κέρδους» συμπιέζονται επικίνδυνα αφού ο ανταγωνισμός θα είναι.. αδυσώπητος.

Κατά τη γνώμη μας ο Τίμος αν θέλει αυτοδιοικητικά να «επιβιώσει» θα πρέπει να αξιοποιήσει (αλλά να μην «ξεχειλώσει») τα χαρακτηριστικά στα οποία είναι ήδη καλός και θα πρέπει να «αποσυνδέσει» την παρουσία του στο Δ.Σ. με την γενικότερη παρουσία του στην κοινωνία διότι εάν δεν εκλεγεί θα θεωρήθεί ότι "έπεσε".

Επίσης θα μπορούσε να αξιοποιήσει το νεαρό της ηλικίας του για να προωθήσει στην ατζέντα θέματα που θα τον «διαφοροποιήσουν» ουσιαστικά από άλλους υποψήφιους.

Δυστυχώς όμως, ακόμη δεν το έχει κάνει με αποτέλεσμα να εμφανίζονται άλλοι υποψήφιοι και να οικειοποιούνται θέματα που θα μπορούσε να αναδείξει αυτός.

Θεωρούμε ότι η βάση της επικοινωνιακής του στρατηγικής είναι λανθασμένη.

Υποπτευόμαστε δε, ότι αυτή η επικοινωνιακή αδυναμία θα πάει μέχρι τέλους αν κρίνουμε τόσο από τη συνέντευξη την οποία έδωσε στο δημοσιογράφο Θ. Τσαρμπό όσο και από κινήσεις όπως αυτή της παρακάτω φωτογραφίας με τον Αντιπρόεδρο της παράταξης, που στέλνει το «σήμα» ότι πρόκειται για άλλον έναν υποψήφιο από τον ίδιο χώρο.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ