ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνικά -

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο (video)

Για ακόμα μια φορά τα όσα ελέχθησαν τραγικά! «Τους δίνουν σαπούνι κάθε 3 μήνες μια πλάκα. Είναι βρώμικοι και εξαθλιωμένοι. Βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου

Η απεργία πείνας την οποίαν ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο της Κορίνθου από τον Αύγουστο του 2012 , έφερε σήμερα κλιμάκιο ανθρωπιστικών οργανώσεων – δικηγόρων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο. Για ακόμα μια φορά τα όσα ελέχθησαν τραγικά! «Τους δίνουν σαπούνι κάθε 3 μήνες μια πλάκα. Είναι βρώμικοι και εξαθλιωμένοι. Βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. 
Σήμερα 3η ημέρα απεργίας 200 από τους 681 επιμένουν να μην δέχονται φαγητό. Η επ αόριστον κράτηση τους πέραν του 18 μηνου όπως αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Πολιτεία σβήνει κάθε ελπίδα τους για ελευθερία και ενδεχομένως και επιστροφή στην πατρίδα τους. «Οι διαδικασίες είναι αργές και πολύπλοκες, τους κρατάμε για να τους κρατάμε. Δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν κάνει έγκλημα!»

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και Γιατρός Κώστας Ζαχαριάς αναφέρθηκε στις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης, τον έλεγχο που δεν είναι σε επίπεδα που θα έπρεπε, στα λοιμώδη νοσήματα που καραδοκούν κάθε στιγμή. «Ψώρα, φυματίωση και ηπατίτιδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες εδώ ακόμα και μετακίνησης των ανθρώπων που νοσούν.» 

Σήμερα στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου βρίσκονται 681 μετανάστες. 140 από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει τους 18 μήνες. Οι 40 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα , για τους υπολοίπους ουδείς ξέρει τι ξημερώνει! 
Την ίδια ώρα οι εγκαταστάσεις διευρύνονται, υπάρχει πρόβλεψη για 1600 μετανάστες , γεγονός που μαρτυρά την μονιμότητα του στρατοπέδου στην Κόρινθο, γεγονός το οποίο μάλλον… κάποιους θα πρέπει να κινητοποιήσει και ΟΧΙ ΜΟΝΟ την αξιωματική αντιπολίτευση! 
Η Κορινθία διαθέτει 3 κυβερνητικούς Βουλευτές και εδώ και λίγο καιρό και υπουργικό χαρτυφυλάκιο.
 

 

Πηγή: http://korinthostv.blogspot.com/

ΚΟΡΥΦΗ