ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Η Δήμητρα Τσεπεντζή κλείνει το κεφάλαιο βραβεύσεων στη Βόχα, απαντώντας στο Ν. Τσίτουρα

Ο χαρακτηρισμός "φιάσκο" πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τον Δήμο μας παραπέμπει σε παρωχημένη πολιτική αντίληψη και σε κενό περιεχομένου αυτοδιοικητικό λόγο, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ, κ. ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ (ΤΣΙΤΟΥΡΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, 

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ,
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ,
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ",
ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΝΙΒΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Θεωρώ ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα ενός εκάστου, η γραπτή τοποθέτηση, ως πολιτική έκφραση. Το περιεχόμενό της τυγχάνει αποδοχής όταν κινείται στο πλαίσιο του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, με γνώμονα τους όρους του πολιτικού πολιτισμού.

Αρχικά, θα συμφωνήσω με τον κ. Βουδούρη πως θα έπρεπε να είχε προσφωνηθεί ονομαστικά και να είχε κληθεί να απονείμει, ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Ακολούθως θα παραθέσω τον σχολιασμό του κ. Βουδούρη για την παρουσία μου, με το εξής περιεχόμενο: "Οι πολιτευτές σας στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές για ποιο λόγο κάθισαν στο τραπέζι των επισήμων;

Με ποια ιδιότητα;... Δεν πάει άλλωστε αρκετός καιρός από την εκδήλωση βράβευσης πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που κατέληξε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας της προέδρου του σωματείου Αλκυονίδες, δηλαδή σε φιάσκο!"

Επίσης ο γιος του, Παναγιώτης, σε σχετικό σχολιασμό έγραψε:"... ?

Αλήθεια οι πολιτευτές με τον συνδυασμό με ποιο αξίωμα κάθισαν στο τραπέζι των επισήμων; ...Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού σε πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας που έλαβε χώρα στον Δήμο μας, ανακοινώσατε υποψήφιο!..."

Οι προαναφερόμενοι σχολιασμοί, προς το πρόσωπό μου, εντάσσονται σε μια γενικότερη κριτική που ανάγεται στη σφαίρα μιας εκλαϊκευμένης ανούσιας και στείρας αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης, αποκρύπτοντας, ενδεχομένως με δόλο, συγκεκριμένα πραγματικά δεδομένα.

Η παρουσία μου στο τραπέζι του Δημάρχου, κατόπιν προσκλήσεώς του, ήταν αποτέλεσμα της θεσμικής μου ιδιότητας, ως Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, αλλά και της άριστης συνεργασίας μας, με την ιδιότητα αυτή και όχι με την ιδιότητα της υποψήφιας ή της Προέδρου του Σωματείου Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ".

Μια θέση που θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί ανάλογα από τον κ. Βουδούρη, αφού μια συντοπίτισσά του έχει εκλεγεί σε ένα Παγκορινθιακό Σωματείο και όχι να αποτελεί αντικείμενο αρνητικής κριτικής.

Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός δεν έλαβε χώρα στον Δήμο μας, αλλά διοργανώθηκε από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" και η εκδήλωση απονομής των τιμητικών διακρίσεων πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας, προς τιμή της Δημοτικής Αρχής που την στήριξε, αλλά και ο χαρακτηρισμός "φιάσκο" πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τον Δήμο μας, κάνοντάς τον ευρύτερα γνωστόν, ανά το Πανελλήνιο κι όχι μόνο και έχουν πραγματοποιηθεί στην συγκεκριμένη αίθουσα του ξενοδοχείου "Αλκυών", παραπέμπει σε παρωχημένη πολιτική αντίληψη και σε κενό περιεχομένου αυτοδιοικητικό λόγο, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι όλοι μαζί Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προαγωγή του πολιτικού πολιτισμού με ήθος και ύφος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η ανάρτηση του κ. Τσίτουρα-Βουδούρη παρακάτω

Αριστεία ή μεθόδευση;

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ, Κ. ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ (ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ), ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

«Την Πέμπτη 27/12 ο Δήμος Βέλου-Βόχας πραγματοποίησε όπως κάθε χρόνο την απονομή τιμητικών βραβείων για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018», αναφέρει στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας ο κ. Βουδούρης. Και συνεχίζει : «Μάλιστα οι αριστεύσαντες πήραν το ποσό των πεντακοσίων ευρώ! Μέχρι εδώ όλα καλά, όταν όμως μετατρέπεται μια γιορτή όπως θα την χαρακτηρίζαμε, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων καπηλεύοντας τον κόπο και μόχθο των μαθητών και σημερινών φοιτητών προκειμένου να γίνει μια προεκλογική μάζωξη, τότε θα βρείτε τείχος απέναντι σας! Για ποιο λόγο έγινε η απονομή των βραβείων, από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής μόνο;

Γιατί οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν εκφωνήθηκαν ονοματικά, όπως αρμόζει;

Οι πολιτευτές σας στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές για ποιο λόγο κάθισαν στο τραπέζι των επισήμων; Με ποια ιδιότητα;

Δυστυχώς για εσάς υπήρχε αρκετός κόσμος ο οποίος διαμόρφωσε αρνητική άποψη για την μεθόδευση αυτή. Δεν πάει άλλωστε αρκετός καιρός από την εκδήλωση βράβευσης πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που κατέληξε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας της προέδρου του σωματείου Αλκυονίδες, δηλαδή σε φιάσκο! Έχοντας πραγματικά ευτελίσει και απαξιώσει κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στον Δήμο μας, μετατρέπετε κάθε εκδήλωση σε μια μάταιη προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων για τις επερχόμενες εκλογές. Την επόμενη φορά όμως που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, θα λάβετε ηχηρή απάντηση και για αυτό να είστε σίγουροι! Την τελική απάντηση θα την λάβετε από τον κόσμο. Υποτιμάτε την νοημοσύνη των ψηφοφόρων παρουσιάζοντας τους σε υπό φυσιολογικές συνθήκες αχρωμάτιστες εκδηλώσεις τους υποψηφίους σας! Οι Δημότες όμως έχουν ισχυρά κριτήρια και η απάντησή τους αναμένεται στις εκλογές! », καταλήγει ο κ. Βουδούρης.

ΚΟΡΥΦΗ