ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Η «βόμβα» Κορδώση προάγγελος της υποψηφιότητας Καλλίρη στην Κόρινθο

«Απασφάλισε» τελικά τη «βόμβα» εχθές το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στην Κορινθία, Χρ. Κορδώσης, αφού με ανακοίνωσή του δήλωσε την αποχώρησή του από το συνδυασμό του Βασ. Νανόπουλου

«Απασφάλισε» τελικά τη «βόμβα» εχθές το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στην Κορινθία, Χρ. Κορδώσης, αφού με ανακοίνωσή του (δείτε εδώ) δήλωσε την αποχώρησή του από το συνδυασμό του Βασ. Νανόπουλου.

Ο κ. Κορδώσης τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει να παίρνει «αποστάσεις» από τον αρχηγό του σε σειρά θεμάτων και παρά τη διακριτική του στήριξη ήταν εμφανές ότι το «γυαλί είχε ραγίσει».

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής με αλλεπάλληλες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ τόνιζε διαρκώς ότι στηρίζει τον αρχηγό αλλά ότι περιμένει και τις αποφάσεις του κόμματος. Για να φθάσει λοιπόν στο σημείο να μην περιμένει καν την απόφαση από τα κεντρικά γραφεία σημαίνει ότι πλέον τα πράγματα έφτασαν στο «σημείο μηδέν».

Η δήλωση του δε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όπως αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος δεν αποχωρεί για να συμμετάσχει σε κάποιες άλλες εκλογές (π.χ. τις Περιφερειακές) αλλά απλά χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» διότι «ο αγώνας έπαψε να είναι εποικοδομητικός».

Και αυτό συνέβη διότι πλέον δεν υπάρχουν «κοινές προθέσεις, κοινό όραμα και συμφωνία στα μέσα και στους τρόπους υλοποίησης. Τουλάχιστον κοινή αντίληψη για το αυτονόητο»

Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει ότι η Ν.Δ. στην Κορινθία βάζει οριστικό τέλος στις σχέσεις της με τον κ. Νανόπουλο τον οποίο και στήριξε στις εκλογές του 2014 και επιταχύνονται οι εξελίξεις για την κάθοδο του Αντιπεριφερειάρχη Πελ. Καλλίρη με την επίσημη στήριξη του κόμματος.

Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να τονίσουμε ότι πρόκειται για άλλη μια αποχώρηση από το συνδυασμό της «Συμμαχίας» (τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν) διότι εδώ ουσιαστικά η «Συμμαχία» ρίχνει τους τίτλους τέλους, τουλάχιστον όπως την γνωρίσαμε στις προηγούμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα η δήλωση του Χρ. Κορδώση ίσως διευκολύνει πλέον και το κόμμα της Ν.Δ. να προχωρήσει σε αποφάσεις και ανακοινώσεις που σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας ίσως δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.  

ΚΟΡΥΦΗ