ΑΓΡΟΤΙΚΑ -

Επί ποδός την Πέμπτη οι αγρότες της Πελοποννήσου

Οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου συνεδρίασαν στην Τρίπολη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αγροτών Ελλάδος, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη φορολογία των αγροτών.

Η συντονιστική επιτροπή των «ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου»συμμετέχει στην προειδοποιητική διαμαρτυρία που σχεδιάζουν πανελλαδικά οι αγρότες την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Λακωνία και την Αρκαδία έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη και έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι αγροτικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι ηχηρό και να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, γιατί από τους σημερινούς διαχειριστές δεν περιμένουμε πολλά. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι με πρόχειρα νομοσχέδια δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου» και καλούν και άλλες επαγγελματικές τάξεις να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Επιπλέον, καλούν τους βουλευτές «να σκεφτούν πολύ, πριν βάλουν την υπογραφή τους» στο νομοσχέδιο που αφορά τη φορολογία και το ασφαλιστικό των αγροτών.

ΚΟΡΥΦΗ