ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Εκλογές στη Νεμέα .. Το “παζλ” ολοκληρώνεται.

Οι πληροφορίες από την περιοχή λένε ότι γίνεται μία μάχη ψήφο προς ψήφο μεταξυ των δυο τους για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη δεύτερη Κυριακή και οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένες.

 Γράφαμε πριν μια εβδομάδα ότι τρεις υποψήφιοι συνδυασμοί παλεύουν για δυο θέσεις στον “τελικό” της δεύτερης Κυριακής στη Νεμέα και φαίνεται ότι δυο ημέρες πριν τις εκλογές τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν.

Ο συνδυασμός του Απόστολου Καραχοντζίτη μοιάζει να έχει ξεχωρίσει σε αυτή την τελευταία εβδομάδα και θα βρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στο δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου. Αυτό είναι λογικό σε μεγάλο βαθμό, αφού η περιοχή φαίνεται να αναζητά μια νέα πρόταση.

Ο κύκλος που έκλεισε με τον απερχόμενο Δήμαρχο μοιάζει να συμπαρασύρει και όλο το παρελθόν μαζί του και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με τις υποψηφιότητες του Κώστα Φρούσιου και του Βαγγέλη Ανδριανάκου, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί στο παρελθόν.  

Οι πληροφορίες από την περιοχή λένε ότι γίνεται μία μάχη ψήφο προς ψήφο μεταξυ των δυο τους για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη δεύτερη Κυριακή και οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένες.

Η Νεμέα είναι μια σχετικά μικρή περιοχή και σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι συγγένειες (τα “σόγια” στην καθομιλουμένη).

Το ερώτημα βέβαια είναι αν το μέλλον της περιοχής μπορεί να κριθεί από ένα τέτοιο “ταπεινό” κατά μία έννοια κριτήριο τη στιγμή που ο κόσμος αλλάζει και οι πολυτέλειες του χθες είναι οι ανάγκες του σήμερα.

  • Μπορεί η Νεμέα να πορευθεί με αυτό το κριτήριο;
  • Μπορεί να πορευθεί με τους άριστους και όχι τους αρεστούς;

Η περιοχή χρειάζεται μία “αναβάθμιση” για να το πούμε και με τεχνολογικούς όρους ώστε να αποκτήσει μία ώθηση και αυτό από ότι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας εξωστρέφειας.

Υπό αυτή τη λογική, το βασικό ερώτημα είναι εαν παλαιοκομματικές ή και ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρόσωπα μπορούν να ανταποκριθούν στους ρόλους που απαιτούνται στην εποχή που ανοίγεται.  

ΚΟΡΥΦΗ