ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

«Χάνει η μάνα το παιδί» στις Δημοτικές της Κορίνθου

Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα, αυτή που μας πέρασε, σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στην Κόρινθο όπου στο συνδυασμό του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού «άλλος για Χίο τράβηξε κι’ άλλος για.. Χιλιομόδι»

Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα, αυτή που μας πέρασε, σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στην Κόρινθο όπου στο συνδυασμό του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού «άλλος για Χίο τράβηξε κι’ άλλος για Χιλιομόδι»

Μετά το επεισόδιο στην Τενέα μεταξύ Δημάρχου και Προέδρου του Τ.Σ. Δ. Μπίτζιου, οι εξελίξεις έτρεξαν με αποτέλεσμα το Χιλιομόδι να αποσχιστεί μαζικά από την «Πορεία Ευθύνης». Με πολλά όμως «ναι μεν, αλλά».

Μετά λοιπόν το επεισόδιο με το Δ. Μπίτζιο ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Χ. Χασικίδη (πρόεδρο του Δ.Σ.), Γ. Οικονόμου (πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ) και Π. Δράκο να καταδικάσουν τη στάση του.

Αρχικά το «γάντι» σήκωσε ο Γ. Οικονόμου που σε συνέντευξή του απάντησε ότι "θα περίμενε από το Δήμαρχο να κλείσει με όμορφο τρόπο το βιβλίο του". Στη συνέχεια είχαμε την παραίτηση Χασικίδη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και την ανακοίνωση για ανεξάρτητη κάθοδό του στις εκλογές.

Τέλος, εμφανίστηκε ο κ. Δράκος που ουσιαστικά είπε ότι μέχρι το τέλος της θητείας θα είναι μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου αλλά στις εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον κ. Χασικίδη(!)

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης ανεξαρτητοποίησης 4 άλλων στελεχών της «Πορείας Ευθύνης» και πλέον έχουμε

  • την υποψηφιότητα Σταυρέλη με τους Σταυρέλη, Μουρούτσο, Ντιγκιρλάκη και Λαμπρινό,
  • την υποψηφιότητα Χασικίδη με τους Χασικίδη, Μπίτζιο, Οικονόμου και Δράκο.
  • Και έχουμε και την υποψηφιότητα του Δημάρχου με κάποιους από τους υπόλοιπους αν και οι πληροφορίες θέλουν και τους κ.κ. Χατζή και Παπά να βρίσκονται σε.. προβληματισμό.

Όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι παραπάνω δηλώνουν ότι δεν έχουν σκοπό να παραιτηθούν από απλά μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, αλλά αυτό στην πορεία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά λανθασμένη κίνηση. Το παράδειγμα του κ. Γ. Δέδε στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές μπορεί μεν να λειτουργήσει ως ένας «φάρος» αλλά από την άλλη 18 μήνες είναι μεγάλο διάστημα. Μεγάλο για να χωνευθούν οι υποψηφιότητες αλλά και μεγάλο επίσης για να οδεύσουμε σε διακωμώδηση.

Ένα ερώτημα είναι πλέον με ποιους θα περνούν οι αποφάσεις. Με τον κ. Σταυρέλη και τον κ. Χασικίδη; Με τον κ. Νανόπουλο; Και σε ποιον θα πέσει το βάρος για τη σουρεαλιστική κατάσταση; Πως ο κ. Σταυρέλης ή ο κ. Χασικίδης και οι υπόλοιποι θα στηρίζουν μια Δημοτική Αρχή την οποία πλέον δεν πιστεύουν;

Στο τέλος ο κόσμος είτε θα αρχίσει να χαμογελά  με την κατάσταση (η οποία επαναλαμβάνουμε ότι θα διαρκέσει για 18 περίπου μήνες) ή να υποψιάζεται ότι πιθανώς να εξελίσσεται και κάτι άλλο πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις.

Αυτό βέβαια το «σπάσιμο» μας θυμίζει μια άλλη κατάσταση, πάλι με διαίρεση στα 3, με παρόμοιο σύστημα εκλογών και μάλιστα πρόσφατο. Ήταν οι εκλογές στο Επιμελητήριο όπου ο συνδυασμός του κ. Νανόπουλου, απερχόμενου Προέδρου, χωρίστηκε στα 3 αν και αρχικά το χρίσμα φαινόταν να καταλήγει στον κ. Λουζιώτη.

Στο τέλος είχαμε ένα νέο προεδρείο όπου τον σημαντικότερο ρόλο (και λόγω εμπειρίας) έχουν ο κ. Σπηλιωτακάρας και ο κ. Κουκουλάκης, δηλ. οι στενότεροι συνεργάτες του κ. Νανόπουλου συν τους κ.κ. Μπίτζιο και Οικονόμου από την «Πορεία Ευθύνης» του Δημάρχου (και τωρινούς υποστηρικτές του κ. Χασικίδη) συν έναν (πρώην;) στενό φίλο του Δημάρχου. Και σε μία πρόσφατη φωτογραφία είδαμε μαζί χαμογελαστούς τους κ.κ. Δράκο και Πιτσάκη.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει συσχέτιση ή όχι για κάποιους ή και για όλους. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ Επιμελητηρίου και Δήμου. Προς το παρόν βλέπουμε εξελίξεις να ξεδιπλώνονται.

Τελευταία πάλι παρατηρούμε και εξελίξεις σε άλλα πεδία. Εκεί που πριν δυο χρόνια οι κ.κ. Πνευματικός κι Νανόπουλος δεν αντάλλασσαν βλέμμα, τους βλέπουμε πλέον να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί μαζί σε διάφορες εκδηλώσεις. Επιτέλους επετεύχθη συναίνεση στο Δήμο.

Να θυμίσουμε ότι προβλήματα δεν έχει μόνο ο κ. Πνευματικός με το συνδυασμό του αλλά και ο κ. Νανόπουλος με το δικό του. Στο Facebook εσχάτως κυκλοφορούν φήμες ότι ο τελευταίος αναζητεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ(!) για τις Δημοτικές εκλογές. Να θυμίσουμε και εδώ ότι στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ (ή μέρος αυτού) είχε δώσει στήριξη και με υποψήφιους στο συνδυασμό του στενότερου συνεργάτη του κ. Νανόπουλου, αυτόν του κ. Σπηλιωτακάρα. Δεν ξέρουμε ούτε αν και αυτά τα δυο συσχετίζονται αλλά το καταγράφουμε ως μια αξιοσημείωτη παρατήρηση.

Ο Δήμαρχος τέλος σε συνέντευξή του στο Θ. Κάππο εμφανίστηκε άνετος και χαμογελαστός. Στο Facebook ο δημοσιογράφος Γ. Ρουμελιώτης αναρωτιέται αν ο Δήμαρχος ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι. Ο Δήμαρχος έχει μια τεράστια εμπειρία αλλά και συνεργάτες για να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα σε επίπεδο στρατηγικής και τακτικής. Το χαμόγελό του δείχνει ότι κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς τους υπόλοιπους.

ΚΟΡΥΦΗ