ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

“... με ποινικές και αστικές ευθύνες για τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες”

Την ώρα, λοιπόν, που κρίνεται το μέλλον του Δήμου όλο το ενδιαφέρον πέφτει στην αναμετάδοση, μιας πληροφορίας, ενός γεγονότος, χωρίς καμία αξιολογική κρίση. ΚΑΜΙΑ. Και φυσικά όλοι είναι αθώοι, και πρώτος ο Βασίλης, μέχρι αποδείξεως του ενάντιου.

Οι πληροφορίες ότι ο Βασίλης Νανόπουλος εγκαλείται από τη Δικαιοσύνη έκαναν το γύρο της Κορίνθου την εβδομάδα που έφυγε. Δικαιώς ή αδίκως, αποτελούν μια πραγματικότητα που θα λύσουν, ίσως, τα δικαστήρια, οι ανακριτές, τα πορίσματα κλπ. Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν.

Μας ενδιαφέρει το πολιτικό κομμάτι και το μέλλον της πόλης και του Δήμου γιατί εδώ ζούμε κάθε μέρα, και θέλουμε να έχουμε λόγο σε αυτό το μέλλον. Και μας νοιάζουν οι πολιτικές συμπεριφορές των υποψηφίων.

Στην προκειμένη περίπτωση μας νοιάζει η αντίδραση του υποψήφιου Δημάρχου Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου. Μας εξέπληξε η πρώτη αντίδραση που ήταν να απειλήσει “με ποινικές και αστικές ευθύνες για τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες”.

Τι δουλειά, όμως, είχε αυτή η αναφορά μέσα στην ανακοίνωση; Ποιος τον συκοφάντησε; Ποιος τον είπε ένοχο;

Την ώρα, λοιπόν, που κρίνεται το μέλλον του Δήμου όλο το ενδιαφέρον πέφτει στην αναμετάδοση, μιας πληροφορίας,  ενός γεγονότος, χωρίς καμία αξιολογική κρίση. ΚΑΜΙΑ. Και φυσικά όλοι είναι αθώοι, και πρώτος ο Βασίλης, μέχρι αποδείξεως του ενάντιου.

Ο Βασίλης εξέδωσε μία ανακοίνωση (την οποία και παραθέσαμε) με σκοπό να αποκρούσει κάποιες αναφορές. Ποιες αναφορές; Αυτές που δεν ήθελε να αναπαραχθούν; Σε τι ακριβώς απαντούσε η ανακοίνωσή του; Μονόλογος λοιπόν;

Μας ενδιαφέρει μόνο η πολιτική στάση και η πολιτική συμπεριφορά. Και εδώ αυτό που βλέπουμε είναι για άλλη μια φορά το ίδιο “σενάριο” και την ίδια “σκηνοθεσία”. Κάποιοι χτυπούν κάποιον, κάποιος είναι θύμα, το "φως και το σκοτάδι." Αυτή είναι η μία εκδοχή. Υπάρχει και η άλλη.

Αυτή που θέλει το ίδιο πρόσωπο να “ανακατεύει την τράπουλα” στο Επιμελητήριο για να μην χαθεί ο έλεγχος.

Αυτή που θέλει το ίδιο πρόσωπο να βγαίνει τη βραδιά των προηγούμενων εκλογών να ανακοινώσει ότι κέρδισε τις εκλογές ενώ ήξερε ότι είχε χάσει, έστω και για λίγες ψήφους.

Αυτή που που θέλει το ίδιο πρόσωπο να διαλύει (ουσιαστικά) μία δημοτική παράταξη για να μην χαθεί ο έλεγχος και πάλι.

Αυτή που θέλει το ίδιο πρόσωπο να ζητά τη στήριξη της Ν.Δ. και μετά να δηλώνει ανεξάρτητος.

Και τελικά, αυτή που θέλει το ίδιο πρόσωπο, να πατήσει επάνω σε ένα γεγονός και με το ίδιο μότο “φως ή σκοτάδι” να πάρει το Δήμο.

Ωραίος τρόπος βρέθηκε για να κερδηθούν οι εκλογές, “με ποινικές και αστικές ευθύνες για τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες”. Μάλιστα. Θα μπούμε και φυλακή. Ας κρίνει ο κορινθιακός λαός τις συμπεριφορές αυτές.

Οι εκλογές δεν κερδίζονται με μηνύσεις και φοβέρες. Αυτά και τελειώνουμε με το θέμα εδώ.

ΚΟΡΥΦΗ