ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
“Ακύρωσαν έργο 37χλμ Δερβένι-Γκούρα με έτοιμη μελέτη”

“Ακύρωσαν έργο 37χλμ Δερβένι-Γκούρα με έτοιμη μελέτη”

"Την ώρα που η Ορεινή Κορινθία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή λόγω της πανώλης και της ευλογιάς των αιγοπροβάτων κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή έπεσε 1,5 km άσφαλτος μετά από παρακάλια 10 ετών στον πιο τουριστικό δρόμο της Κορινθίας".

του Γιάννη Σιάτου, περιφερειακού συμβούλου

Την ώρα που η Ορεινή Κορινθία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή λόγω της πανώλης και της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με χιλιάδες ζώα να έχουν θανατωθεί , δεκάδες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά και αγροτών που επηρεάζονται να έχουν καταστραφεί οικονομικά κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή έπεσε 1,5 km άσφαλτος μετά από παρακάλια 10 ετών στον πιο τουριστικό δρόμο της Κορινθίας.

Δε θα μηδενίσω την προσπάθεια που έγινε αλλά όχι και κάποιοι να πανηγυρίζουν για 1,5km δρόμο, ένα έργο ρουτίνας για το επίπεδο της Περιφέρειας, και να κάνουν λες και φτιάχτηκε ο πύργος του Άιφελ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να κάνει πολλά για το Φενεό και την Ορεινή Κορινθία.

1) Να κατασκευάσει τον δρόμο Δερβένι-Ευρωστίνη-Στενό-Γκούρα για τον οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη που κόστισε χιλιάδες ευρώ. Υπενθυμίζω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι εντός του προηγούμενου Περιφερειακού συμβουλίου είχε ειπωθεί ότι το έργο θα μπει στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πράγμα που δεν έγινε ποτέ!

2) Να ολοκληρώσει τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό. Υπενθυμίζω οι αναδασμοί σε Γκούρα Μεσσινό Μοσιά Μάτι , κλπ έγιναν πριν 40 χρόνια!

3) Να φτιάξει δίκτυα για να κατευθυνθεί το το ΝΕΡΟ της λίμνης δόξας στις καλλιέργειες . Το φράγμα της λίμνη δόξα φτιάχτηκε πριν 30 χρόνια!

4) Να επενδύσει στη διασύνδεση Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας- Γκούρας για να γίνει διασύνδεση της Περιοχής του Φενεού με τα Τρίκαλα Κορινθίας. Άλλωστε σύντομα τα Τρίκαλα και ο Φενεός θα είναι στον ίδιο δήμο! Το συγκεκριμένο έργο είναι και σχετικά εύκολο.

5) Να ρίξει επίσης 1,5km άσφαλτο στον Άνω Ταρσό, που είναι ενδεχομένως το μοναδικό χωριό της Πελοποννήσου με χωματόδρομο.

6) Να ξεκινήσει ενέργειες για διασύνδεση του Φενεού με τα Καλάβρυτα μέσω διάσελου κυνηγού

7) Να κάνει αρδευτικά έργα για το κάμπο του Φενεού. Υπενθυμίζω για όσους δεν το γνωρίζουν , 5-6 ολοκαίνουργιες γεωτρήσεις, έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι εδώ και 7 χρόνια χωρίς ρεύμα!

8 ) Να προβεί σε αποτελεσματικές ενέργειες για τη διαχείρισή του προβλήματος της πανώλης, καθώς έως τώρα έχουν αποτύχει πλήρως και να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους στην επόμενη μέρα . Υπενθυμίζω, δε θέλησαν καν, να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η λίστα δεν έχει τελειωμό όμως σταματάω εδώ.

Η παράταξη Πτωχού στις εκλογές που έγιναν πριν ένα χρόνο , πήρε πολύ χαμηλά ποσοστά στην περιοχή ακριβώς για το μηδενικό έργο που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια .

Παρόλο που έβαλαν λυτούς και δεμένους , παρόλο που έμπλεξαν τις δημοτικές εκλογές με τις Περιφερειακές και έλαβαν σαφή στήριξη, οι κάτοικοι σε μια περιοχή που η ΝΔ παίρνει παραδοσιακά υψηλά ποσοστά τους έστειλαν σαφές μήνυμα στην κάλπη.

Καλό λοιπόν είναι να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, να υπάρξει η στοιχειώδης σοβαρότητα, και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που βαλτώνουν εδώ και δεκαετίες με ευθύνη της κυβερνητικής παράταξης του βραχίωνα της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και των τοπικών κομματαρχών που ερήμωσαν τα χωριά μας.

Γ.Σ 24/10/2024

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ