ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κεντρική Πολιτική - OIKONOMIA - Επιχειρηματικότητα -

Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς  στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ  Κωνσταντίνο Μίχαλο

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος με καταγωγή από το Χελυδόρι και την Ευρωστίνη, ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής, από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι και αγωνιούσε για τη φωτιά. Η σύζυγός του τον αναζητούσε, δεν τον έβρισκε, πήγε στο εργοστάσιο όπου βρισκόταν από το προηγούμενο βράδυ και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σήμερα, φίλοι και συγγενείς, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο.
 

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος με καταγωγή από το Χελυδόρι και την Ευρωστίνη, ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Γεννήθηκε το 1960. Γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου, (ο οποίος ανέλαβε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις κατά την περίοδο των δικτατορικών κυβερνήσεων 1967-1973).

Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε.

Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 – 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017.

Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελεί συνδιαχειριστής της.

ΚΟΡΥΦΗ