ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εκπαίδευση -

Έντονες αντιδράσεις για μετατροπή του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου σε Πειραματικό και συλλογή υπογραφών

Οι γονείς των παιδιών που διαμένουν στην Κόρινθο δεν επιθυμούν η φοίτηση των παιδιών τους να γίνει προϊόν κλήρωσης. Θέλουν το 3ο Γυμνάσιο να παραμείνει το σχολείο της γειτονιάς που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες για τα παιδιά τους

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι στην έκτακτη διαδικτυακή συνάντηση του Δ. Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου με τα μέλη του αλλά και εκπροσώπους των τεσσάρων δημοτικών σχολείων που συνδέονται με το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου την Κυριακή 25 Απριλίου 2021, συζητήσαμε το θέμα που έχει προκύψει με την πρόταση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μετατροπή του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου σε Πειραματικό Σχολείο. Ως Δ. Σ. μετά την συζήτηση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών ώστε η πρόταση αυτή να μην γίνει δεκτή για τους εξής λόγους:

1) Οι γονείς των παιδιών που διαμένουν στην Κόρινθο δεν επιθυμούν η φοίτηση των παιδιών τους να γίνει προϊόν κλήρωσης. Θέλουν το 3ο Γυμνάσιο να παραμείνει το σχολείο της γειτονιάς που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες για τα παιδιά τους.

2) Οι γονείς των παιδιών που προέρχονται από το Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου δεν επιθυμούν και αυτοί να γίνει η φοίτηση των παιδιών τους προϊόν κλήρωσης και απαιτούν τα παιδιά να συνεχίζουν σε συγκεκριμένο σχολείο όπως γινόταν μέχρι σήμερα και να μην συμπληρώνουν τα κενά των υπολοίπων γυμνασίων.

3) Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θίγει άμεσα τα παιδιά μας περνάει εν κρυπτό και ουσιαστικά στο και πέντε της νέας σχολικής χρονιάς. Σας καλούμε την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου ,προκειμένου να υπογράψετε τη διαμαρτυρία μας. Μέσω των υπογραφών καλούμε τη διοικούσα επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων να μην κάνει δεκτή την με αριθμό πρωτοκόλλου 1267/13-3-2021 αίτηση του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Ασβεστόπουλου Δημητρίου σύμφωνα με την οποία προτείνει να γίνει το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου πειραματικό σχολείο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της παιδείας αρκεί αυτή να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου

ΚΟΡΥΦΗ