ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια - OIKONOMIA -

Χωρίς διόδια η συνδεση Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

ην ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Tην ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ, για το οποίο απαιτήθηκαν πολύμηνες προσπάθειες από παράγοντες ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, μέχρι να φθάσουμε στη σημερινή σημαντική μέρα για την Αργολίδα και τους πολίτες της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά το πέρας των υπογραφών «Καλορίζικο να είναι το έργο».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το προς κατασκευή συνδετήριο τμήμα θα έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με τον εργολάβο να εγκαθίσταται στις αρχές του 2022. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι στις 31-12-2023.

Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου που μέσω δύο μικρών τούνελ, μίας γέφυρας και μικρότερων τεχνικών έργων θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7 από την έξοδο προς Νεμέα – Ναύπλιο μέχρι το δρόμο των Αρχαιοτήτων.

Πρόβλεψη υπάρχει και για το Άργος, καθώς θα υπάρξει σύνδεση με τον κόμβο της Στέρνας και τον κόμβο Μυκηνών.

Σημαντική παράμετρος το ότι για τη διέλευση των οχημάτων δεν θα υπάρχουν διόδια, όπως διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

ΚΟΡΥΦΗ