ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Βέλο-Βόχα .. Ερωτηματικά πίσω από την ανεξαρτητοποίηση του Μιχ. Λιάκου από το συνδυασμό Μανάβη

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο (πέραν της απουσίας των λόγων της ανεξαρτητοποίησης) είναι ότι οι πρώτες αντιδράσεις μοιάζουν χαλαρές και κανείς μέχρι στιγμής δεν του ζητά να παραδώσει πίσω την έδρα στον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη.

Σε ανεξαρτητοποίηση προχώρησε ο δημ. σύμβουλος Μιχάλης Λιάκος από το συνδυασμό "Νέα Πνοή" του Θαν. Μανάβη στο Δήμο Βέλου Βόχας και όπως λένε οι πληροφορίες θα έχουμε και περαιτέρω εξελίξεις. Την επιστολή μπορείτε να δείτε παρακάτω, το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως είναι ότι στην επιστολή που απέστειλε στο προεδρείο του Δ.Σ. και μετέπειτα στα τοπικά ΜΜΕ, ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ της ανεξαρτητοποίησης.

Ταυτόχρονα, αναβίθμίστηκε και η σελίδα της τοπικής ομάδας "Σκέψης και Δράσης Πολιτών «ΜΑΖΙ» στο Facebook, σε μία κίνηση που πιθανώς σηματοδοτεί μια πιο ενεργή δράση στο μέλλον.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο (πέραν της απουσίας των λόγων της ανεξαρτητοποίησης) είναι ότι οι πρώτες αντιδράσεις μοιάζουν χαλαρές και κανείς μέχρι στιγμής δεν του ζητά να παραδώσει πίσω την έδρα στον συνδυασμό στον οποίο εξελέγη.

Αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα, αφού θυμόμαστε ότι προ κάποιων μηνών ο κ. Λιάκος είχε αναρτήσει κείμενο στο οποίο ασκούσε κριτική στην εφημερίδα της παράταξης του η οποία τον χαρακτήριζε εκ των "στυλοβατών" της, χαρακτηρισμό που ο ίδιος επέστρεψε πίσω. Στη συνέχεια ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων από στελέχη και υποστηρικτές του κ. Μανάβη, στις οποίες ο κ. Λιάκος ποτέ δεν απάντησε.

Τώρα που προχώρησε σε μία (αναμενόμενη κατά πολλούς) ανεξαρτητοποίηση οι αντιδράσεις είναι από χλιαρές έως ανύπαρκτες.

Ο κ. Μανάβης προχώρησε με ανάρτησή του σε μία έμμεση απάντηση στην οποία πάντως ΔΕΝ καλεί τον ανεξάρτητο πλέον δημ. σύμβουλο να επιστρέψει την έδρα, ούτε τα στελέχη του έπιασαν τα πληκτρολόγια να τον κριτικάρουν ούτε για την αποχώρησή του, ούτε για την μη παράδοση της 'έδρας. Εξελίξεις που βάζουν σε υποψίες αρκετούς τοπικούς παρατηρητές τόσο για την ανεξαρτητοποίηση καθ' εαυτή όσο  και για τη στάση του συνδυασμού στον οποίο ανήκε μέχρι εχθές ο κ. Λιάκος.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Λιάκου και η απάντηση του κ. Μανάβη.

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου-Βόχας.

ΘΕΜΑ: Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης.

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα έγγραφη δήλωσή μου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 66 του ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του ν. 4555/2018, σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή», με την οποία υπήρξα συνεργαζόμενος, και την απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρακαλώ θερμά όπως προβείτε άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες γνωστοποίησης της απόφασής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και την ενσωμάτωσή της στα πρακτικά αυτού, καθώς και στην κοινοποίηση αυτής στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Λιάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Βέλου- Βόχας
Μέλος της Ομάδας Σκέψης και Δράσης Πολιτών «ΜΑΖΙ»

Και η ανακοίνωση του κ. Μανάβη

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ, είναι η μεγάλη δύναμη ελπίδας στον δήμο Βέλου-Βόχας, η οποία χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς, παλεύει καθημερινά για την ανατροπή της δημοτικής αρχής που έχει οδηγήσει σε μαρασμό και υπανάπτυξη τον τόπο μας.

Ο επικεφαλής Θανάσης Μανάβης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης μας, δίνουν καθημερινά αγώνα για την αλλαγή στον δήμο.

Τον αγώνα αυτό τον δίνουμε ισότιμα και ισάξια με όλους τους ενεργούς πολίτες, που δεν επιδιώκουν την διατήρηση του φθοροποιού καθεστώτος Παπακυριάκου, για ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιδιώξεις ή για να βοηθήσουν στην συντήρηση της δημοτικής ομάδας που 12 χρόνια απέδειξε την ανικανότητα της.

Όσοι έχουν την διάθεση να αλλάξουμε τον όμορφο τόπο μας είναι για εμάς συνοδοιπόροι για ένα καλύτερο μέλλον.

Όσοι απλά βολεύονται με ένα καθεστώς μιζέριας και προσωπικών σχέσεων, θα μας βρίσκουν σταθερά και σθεναρά απέναντι τους.

Στην ΝΕΑ ΠΝΟΗ δεν υπάρχουν προνόμια, επετηρίδα ή εκλεκτικές σχέσεις. Ολοι αγαπούμε την περιοχή μας και ο καθένας με τον δικό του τρόπο, θέλει το καλύτερο, για το Βέλο, το Ζευγολατιό, το Βραχάτι και τα χωριά μας.

Είμαστε μία πολυφωνική και πλουραλιστική παράταξη, την οποία κανείς δεν μπορεί να ποδηγετήσει ή να αλλοιώσει τα κύρια χαρακτηριστικά μας που είναι:

-Ο αλληλοσεβασμός

-Η καθαρότητα των λόγων και η μπέσα

-Η ισοτιμία στις αποφάσεις και τις δράσεις.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, έξω στην κοινωνία, με μεγαλύτερη δύναμη από ποτέ δίνουμε την μάχη της απαραίτητης αλλαγής.

Πολύ σύντομα θα καλωσορίσουμε στην παράταξη ΕΠΙΦΑΝΗ κοινωνικά στελέχη, που θα διαμορφώσουν, μία δυναμική νίκης-ανατροπής και δημιουργίας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ και σίγουροι, προχωράμε, για την τελική νίκη.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

ΚΟΡΥΦΗ