ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στον Ακροκόρινθο για την 199η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στον Ακροκόρινθο για την 199η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου

Η 199η επέτειος της κατάληψης από τον Θεόδωρο Κολοκτρώνη του κάστρου στον Ακροκόρινθο τιμήθηκε με εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον πιο πάνω ιστορικό χώρο χθες Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Tο πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο δοξολογία και μεταφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου .

Η 199η επέτειος της κατάληψης από τον Θεόδωρο Κολοκτρώνη του κάστρου στον Ακροκόρινθο τιμήθηκε με εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον πιο πάνω ιστορικό χώρο χθες Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τρισάγιο, κατάθεση στεφανιών και αναπαράσταση της παράδοσης του κάστρου στους Ελληνες πλαισιωμένη με παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κ.α.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εντυπωσιακή αναπαράσταση της Απελευθέρωσης του Κάστρου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, τόσο του δήμου Κορινθίων όσο και άλλων περιοχών που με ζέση ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και υποστήριξαν με την συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Πολιτιστικός σύλλογος Πύλης Δερβενοχορίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθικίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας ¨ο Άγιος Παντελεήμων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Μελαγκάβι» και το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, Περιφ. Τμήμα Κουτσοποδίου.

Επίσης, συνεργαστήκαν ο Αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ», ο Πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων», το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας, η Κορινθιακή εστία ιστορικών και Λαογραφικών ερευνών, οι Φίλοι ίππων Κορινθίας, η Ομάδα Αναβιωτών 1821 και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου. Την Γενική επιμέλεια και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο κ.Παναγιώτης Χωρίκης.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ