ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Χ. Δήμας ...  να χτίσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας που να συνδέει το ελληνικό οικοσύστημα με την Καλιφόρνια

Χ. Δήμας ...  να χτίσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας που να συνδέει το ελληνικό οικοσύστημα με την Καλιφόρνια

συναντηθήκαμε με στελέχη αμερικανικών εταιρειών όπου συζητήσαμε τα ενδεχόμενα συνεργασίας και για την παρουσία τους στην Ελλάδα

Καλημέρα από το Σαν Φρανσίσκο!

Το Σαν Φρανσίσκο έχει αδελφοποιηθεί (sister city) με την #Θεσσαλονίκη, ενώ υφίσταται και σχετική επιτροπή (Sister City Committee). Στο Προξενείο συναντήσαμε τον Διευθυντή Διεθνών Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου του Σαν Φρανσίσκο Mark Chandler. Η παρουσία μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στην Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη ανάδυση του τοπικού οικοσυστήματος αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία, να ενεργοποιήσουμε και να επικαιροποιήσουμε αυτήν την ειδική σχέση των δυο πόλεων.

Συμφωνήσαμε να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο που θα έχει πολύ σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό αποτύπωμα και για τις δυο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να χτίσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας που να συνδέει το ελληνικό οικοσύστημα με την Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια συναντήσαμε τον Dr. Sean Randolph, διευθυντή μιας Αμερικανικής δεξαμενής σκέψης (Think Tank) στα εντυπωσιακά πλωτά γραφεία του ινστιτούτου. Το”Βay Area Council Economic Institute” μελετά θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος της Καλιφόρνια. Του παρουσιάσαμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο οικοσύστημα καινοτομίας. Μας μίλησε για τις τάσεις που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνια όσον αφορά τις επενδύσεις και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και για καλές πρακτικές άλλων χωρών που θα εντείνουν την ελληνική επιχειρηματική παρουσία εδώ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντηθήκαμε με στελέχη αμερικανικών εταιρειών όπου συζητήσαμε τα ενδεχόμενα συνεργασίας και για την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Το βράδυ, ύστερα από εκδηλώσεις και pitching events που συμμετείχαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις του #ElevateGreece και η ομάδα Mindspace που βρίσκεται επίσης εδώ, συναντηθήκαμε σε μπυραρία της περιοχής, όπου ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε για την πορεία των επαφών μας εδώ, αλλά και για την Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ